Centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități, inaugurat la Râmnicu Vâlcea

marți, 1 februarie 2022

Un centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități a fost inaugurat la Râmnicu Vâlcea.

Centrul incluziv este un spațiu în care copiii cu nevoi speciale, precum tulburări din spectrul autist, sindrom Down, ADHD sau întârzieri în dezvoltare, vor primi servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică, în timp ce părinții lor vor beneficia de sprijin emoțional și psihologic. Proiectul #CreștemBINE a fost susținut de Asociația Zi de Bine pentru  Asociația AVA. Valoarea totală a proiectului a fost de 37.650 de euro.

Dintre cei peste 1.600 de copii cu dizabilități din județul Vâlcea, aproximativ 900 sunt cu cerințe educaționale speciale, iar sistemul de învățământ special nu reușește să asigure programul de terapii specifice. Prin amenajarea acestui Centru, 40 de copii cu dizabilități (tulburare din spectrul autist, sindrom Down, ADHD, întârzieri în dezvoltare, diferite pareze) din județ, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani vor primi sprijin de specialitate. În plus, la acest număr se adaugă familiile lor, aparținătorii, prietenii, cadrele didactice și mediul social apropiat, atingând astfel un număr de 400 de beneficiari indirecți ai proiectului #CreștemBINE.

Camere interactive

Cu un proiect pregătit de arhitecta Cosmina David și cu sprijinul Fundației Comunitare Vâlcea și al Asociației Dream Management, clădirea a fost complet renovată și utilată, pornind de la fațada clădirii și până la amenajarea cu materiale specifice a tuturor încăperilor. Totodată, au fost create două camere interactive pentru ca cei mici să fie îndrumați prin metode adaptate vârstelor lor, o cameră pentru ritm și mișcare și una pentru învățare și conectare.

Astfel, în cadrul Centrului se regăsesc pereți interactivi educaționali, o sală de terapii ocupaționale și kinetorerapie cu spalier și un mic perete de cățărat, masă pentru kinetoterapie, oglindă cu bară de lemn pentru dans, o sala de sport cu toate accesoriile necesare, un cabinet pentru psihoterapie, grupuri sanitare și o sală de logopedie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe