Cele mai bune modalități de a găsi un loc de muncă: trei metode care funcționează cu adevărat

luni, 21 februarie 2022

 

Fie că îți cauți primul loc de muncă după ce ai absolvit facultatea, fie că vrei să schimbi o companie sau să progresezi în carieră, este vital să știi cum să-ți cauți un job. 

Deși găsirea unui nou loc de muncă poate părea dificilă, există multe metode diferite de a găsi un job bun.

În acest articol, poți afla trei modalități eficiente de a găsi un job potrivit pentru tine.

Există multe moduri diferite de a găsi un loc de muncă, de la căutarea în publicațiile din industrie și navigarea pe internet până la abonarea directa prin email-uri către anumite companii.

  1. Solicită recomandări

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, ar trebui să le spui tuturor persoanelor să te ajute să găsești contacte care se ocupă cu recrutarea sau care au acces la joburi vacante. 

Rețeaua de cunoștințe este o modalitate eficientă de a găsi un nou loc de muncă, iar angajatorii preferă să primească o recomandare de la un membru de încredere al personalului lor. 

Multe locuri de muncă sunt ocupate intern prin recomandări chiar înainte de a fi promovate public pe site-ul companiei sau pe site-uri de job-uri. Așa că este important să discuți cu persoanele potrivite pentru a obține cât mai multe recomandări din rețeaua ta. 

Începe prin a face o listă cu toți cei pe care îi cunoști și anunță-i că îți cauți un job. De asemenea, nu uita ca pe lângă CV să obții și o scrisoare de recomandare de la o persoană de încredere.

  1. Contactează direct companiile

Căutările de joburi sunt mult mai simple acum că majoritatea companiilor au site-uri web pe care le poți viza direct. Astfel, vei putea aplica direct pentru pozițiile disponibile listate pe site-ul companiei.

Dacă o companie care te interesează nu are niciun loc de muncă relevant pe site, contactează compania prin e-mail sau telefon pentru a vedea dacă are joburi potrivite pentru calificările și experiența ta. 

Dacă o companie nu recrutează în mod activ pentru rolul tău, este posibil să nu primești răspunsuri, dar te pot păstra în baza de date în cazul în care un post devine disponibil.

Procesul de recrutare costă o sumă considerabilă de bani, așa că dacă un angajator aude de la un candidat potrivit direct înainte de a posta un loc de muncă, ar putea prefera să te angajeze mai degrabă decât să cheltuiască timp și bani căutând alți candidați. 

De asemenea, dacă o companie se confruntă cu o creștere rapidă, ea poate fi deosebit de deschisă la a angaja oameni calificați, chiar dacă nu și-au făcut publicitate pentru o poziție. 

Fă o listă cu companiile pentru care ești interesat(ă) să lucrezi și cum le poți contacta. Gândește-te bine atunci despre ce dorești să spui fiecărei companii și ia în considerare să ai și o scrisoare de intenție pentru a explica de ce ai fi un angajat ideal.

  1. Folosește platforme de job-uri

Dacă dorești să aplici pentru un număr mai mare de job-uri într-un mod rapid și eficient, utilizează platformele de căutare de locuri de muncă. De exemplu, găsești job-uri pe Jobby pentru multe domenii diferite.

Bineînțeles, există și alte metode eficiente pentru a găsi job-ul potrivit, cum ar fi căutarea directă în motoarele de căutare. 

Sursa Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe