Ce trebuie să faci cu automobilul tău chiar înainte de începerea sezonului cald? Sfaturi de la specialiști

marți, 22 februarie 2022

 

Primăvara bate la ușă, zăpada, viscolul, poleiul vor deveni, în curând, doar o amintire a iernii, temperaturile blânde și vremea frumoasă urmând să se instaleze comod, în următoarele săptămâni. Însă, după gerul și intemperiile prin care a trecut în timpul iernii (mai ales dacă nu ai un garaj și o ții într-o parcare în aer liber), și mașina ta are nevoie de o schimbare de ”haine”, așa cum și tu ai nevoie să le schimbi odată cu venirea primăverii.

Deși aproape nimeni nu vorbește despre cum să îți întreții automobilul atunci când se schimbă anotimpurile (nu numai atunci când vine iarna), și această etapă este importantă pentru autoturismul tău.

Din materialul următor vei afla tot ce trebuie să știi și faci atunci când vine primăvara, pentru ca mașina ta să funcționeze perfect și în sezonul cald. 

Iată ce trebuie să faci cu automobilul tău atunci când vine primăvara

În primul rând, în momentul în care ești sigur că temperaturile negative sunt istorie, cel puțin pentru acest sezon, iar zăpada și poleiul își vor face simțită prezența abia iarna viitoare, este momentul să schimbi cauciucurile de iarnă și să treci la unele potrivite sezonului. Însă, dacă nu îți dorești să depinzi de acest lucru la fiecare schimbare de anotimpuri, poți alege unele all season, care vor fi potrivite pentru orice vreme. Dacă nu știi exact ce anvelope de cea mai bună calitate îți trebuie, cauciucuri mixte găsești aici, astfel că îți va fi mai simplu să le alegi pe cele potrivite mașinii tale. 

Anvelopele trebuie schimbate și ori de câte ori se uzează, mai ales dacă ai și un stil agresiv de a conduce ceea ce face ca materialul din care sunt confecționate acestea să se strice mult mai rapid. 

În plus, o vizită la un service auto nu ar strica după ce trece iarna este binevenită. Sitemul electric ar trebui verificat, frigul extrem și umezeala nu fac deloc ”casă bună” cu eletricitatea, așa că un ochi de expert nu are de ce să strice, ba dimpotrivă.

Pentru că iarna resursele mașinii sunt folosite la maxim, ai grijă să îi verifici uleiul, lichidul de frână, uleiul special din cutia de viteze, dar și antigelul sau lichidul pentru parbriz, și în sezonul cald, fluidele automobilului sunt foarte importante și trebuie să fie la parametri optimi.  

Nu uita nici de baterie, iarna este cel mai mare dușman al acesteia, așadar ar fi indicat să faci o verificare la un mecanic auto (sau o poți face singur dacă te pricepi la acest lucru) înainte de te trezi că îți face probleme. 

Temperaturile scăzute afectează chiar și cauciucul din care sunt realizate ștergătoarele, iar dacă nu vrei ca la următoare ploaie torențială să nu vezi nimic din cauza lor, mai bine le schimbi cu unele noi, de calitate, care vor face față cu brio ploilor puternice din sezonul cald. 

Dacă ți-ai verificat temeinic mașina, nu îți mai rămâne decât să te bucuri de vremea frumoasă și să pleci la o plimbare cu automobilul!

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe