Ce ar trebui să stii pentru a alege cel mai bun scaun auto pentru copilul tău?

joi, 17 februarie 2022

 

https://images.unsplash.com/photo-1505679208891-9ab12ee61dc1?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=870&q=80 

Pentru a fi bun, un scaun auto nu trebuie să coste enorm. Ca să îţi faci o idee, în medie, un astfel de scaun poate costa între 220 lei şi 2.300 lei. Totuşi, cu cât costă mai mult, cu atât oferă mai multe facilităţi.

Un alt lucru important pe care părinţii trebuie să îl reţină este că pentru fiecare copil există un alt model perfect de scaun. Altfel spus, ceea ce pare ideal pentru un copil s-a putea să nu fie alegerea potrivită şi pentru altul. 

Din fericire, pe piaţă sunt numeroase modele de scaune auto Cybex, astfel încât părinţii să poată alege exact modelul de care au nevoie, în funcţie de preferinţele micuţului, de vârstă, greutate, dar şi de stilul de viață şi de necesităţile părinţilor. Hai să vedem de ce ar trebui ţinut cont pentru a face cea mai bună achiziţie!

Caracteristici importante pentru un scaun auto pentru copii

Cu toate că fiecare copil are propriile necesităţi, când cumpără un scaun auto, părinţii trebuie să fie atenţi la câteva aspecte general valabile:

Omologarea modelului

Să fie un model omologat care respectă standardele de siguranţă şi a fost testat riguros. Astfel, creşte gradul de siguranţă al copilului şi riscurile de rănire în cazul unui accident sunt mai mici. Upgrade-urile unui scaun auto cresc preţul şi, în general, sunt pentru confort şi nu pentru siguranţă.

Plierea pe autovehicul

Ideal ar fi că părinţii să poată testa scaunul înainte de a-l achiziţiona. Din fericire, se pot găsi online toate informaţiile necesare pentru a alege un model de scaun care să se încadreze cât mai bine în maşină. 

Dacă în familie sunt mai mulţi copii care trebuie să stea în scaun auto, trebuie ţinut cont de modul în scaunele care vor fi poziţionate în combinaţia ideală pentru maşina deţinută. 

Accesorizare

Să aibă câteva accesorii utile. Chiar dacă sunt concepute pentru siguranţa copilului, scaunele auto pot fi accesorizate atractiv. Chiar dacă vor costa mai mult, s-ar putea să merite pentru că vor uşura viaţa micuţilor care se vor simţi mai confortabil şi, în consecinţă, a părinţilor. 

Dacă cel mic se va simţi bine în scaunul său auto, şansele să nu plângă în timpul călătoriilor sunt mult mai mari. Poate fi vorba despre suport pentru biberon, sistem de instalare uşoară, facilitatea de orientare către spatele maşinii sau către direcţia de mers, huse căptuşite pentru curele şi extensibile pentru hăinuţele groase, parasolar, oglindă şi multe altele. 

Greutate și înălțime

Greutatea şi înălţimea copilului sunt foarte importante. Există multe tipuri de scaune auto, acestea fiind clasificate pe categorii de vârstă. Astfel, părinţii pot alege exact ceea ce au nevoie, de la scoici auto până la scaune all-in-one care se pot folosi din prima zi de viaţă şi până la 4 ani.

Tipul de scaun se va alege în funcţie de vârsta copilului şi de necesităţile acestuia. Bebeluşii au nevoie de scaune care să le asigure poziţia culcat şi să le ofere suport pentru cap, gât şi coloană, apoi au nevoie de un scaun care să le asigure poziţia adecvată şi să poată fi orientate către spatele maşinii. 

De asemenea, părinţii s-ar putea să prefere modelele de scaune care se pot monta şi demonta uşor, fără a deranja copilul când doarme. 

Lucruri care trebuie evitate la cumpărarea unui scaun auto

Nu cumpăraţi un scaun second hand. Este posibil să fi trecut printr-un accident şi să nu mai fie la fel de sigur pentru copilul tău. Acestea nu sunt sigure pentru că nu le cunoşti istoria. Poţi face acest lucru doar dacă ai încredere în fostul proprietar şi ştii sigur că nu au fost accidente.

Nu folosi niciodată un scaun expirat. Da, poate că nu ştiai, da scaunele auto pot expira din cauza faptului că plasticul începe să se degradeze. Acest lucru îi afectează structura de rezistenţă şi îl face nesigur în cazul unui accident. 

Se poate întâmpla să găseşti de vânzare scaune expirate la preţuri foarte tentante, dar nu uita că pui în pericol viaţa propriului copil. Data de expirare a unui scaun auto este marcată în partea de jos şi în lateral. 

Evită să cumperi scaune auto deformate. Cea mai bună metodă pentru a cumpăra un produs de calitate este să apelezi la magazinele care îndeplinesc standardele de siguranţă şi sunt de încredere. 

Înainte de a achiziţiona un scaun auto, rezervă-ţi timp pentru a cerceta piaţa şi nu ezita să pui comercianţilor toate întrebările pe care le ai. Trebuie să fii sigur că scaunul este potrivit pentru greutatea şi vârsta copilului tău, pentru maşina pe care o deţii, dar şi pentru bugetul de care dispui.

Din fericire, piaţa este diversificată în acest domeniu şi şi de unde să alegi exact ceea ce îţi trebuie. Ţinând cont de lucrurile discutate mai sus, ar trebui să fie mai uşor să găseşti un scaun auto sigur şi confortabil la un preţ bun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe