Atenție, antreprenori vâlceni! Cum să deschizi un restaurant și să aibă succes

vineri, 25 februarie 2022

 

Deținerea și întreținerea unui restaurant reprezintă apogeul unui vis pentru mulți antreprenori. Din păcate, efectele pandemiei de Covid-19 sunt încă resimțite de proprietarii de restaurante, pensiuni și hoteluri din întreaga țară, în timp ce industria Horeca se străduiește să-și regăsească axul central. Vestea bună este că specialiștii consideră că trăim ultima etapă de pandemie astfel că visurile care au luat o pauză trebuie trezite la viață. Dacă ești un antreprenor vălean sau un chef bucătar care și-a proiectat visul cu multă dibăcie, atunci deschiderea unui restaurant este un fapt clar. Dar cum o faci mai bine?

Iată câteva idei pentru a deschide un restaurant care să aibă un succes răsunător

 

 

  • Creează un brand autentic și concept clar de afacere

Dacă ai visat să-ți deschizi propriul restaurant, probabil te-ai gândit foarte mult la conceptul dorit. Alegerea lui este partea distractivă a procesului de planificare a business-ului. Conceptul ar trebui să includă tipul de restaurant pe care doreștii să îl deschizi, stilul de bucătărie pe care îl veți servi și cel de servire pe care îl veți folosi. Interiorul restaurantului ar trebui să fie în concordanță cu conceptul ales. Iată câteva exemple de concepte de restaurante care iti pot stârni creativitatea:

  • Un restaurant casual și rapid care este specializat în construirea propriile boluri de ramen
  • Un restaurant rafinat cu un meniu tradițional francez
  • Un restaurant de familie cu specific italian, de familie 
  • Un restaurant prietenos, specific american, cu multe deserturi la îndemână

Brandul este mai specific și poate fi considerat modul în care alegi să comunici publicului misiunea și identitatea. Numele restaurantului, logo-ul, designul meniului și produsele ar trebui să prezinte o imagine coerentă a brandului pe care îl reprezinți. De asemenea, canalele de publicitate pe care le utilizezi ar trebui să se bazeze în mare măsură pe identitatea mărcii pentru a influența stilul și metoda de prezentare în fața consumatorilor.

 

  • Creează un meniu

Crearea meniului este următorul pas creativ în procesul de deschidere a restaurantului. Alegerea elementelor de meniu pe care să le prezinți ar trebui să fie extrem de plăcut pentru orice iubitor de mâncare, dar ia totuși decizii cu multă atenție. Meniul va dicta tipul de echipament de care vei avea nevoie, abilitățile pe care ar trebui să le cauți la personal și publicul pe care speri să-l atragi. De exemplu, dacă vrei să adaugi în meniu dulciuri și deserturi de patiserie franțuzești veți avea nevoie de un patiser și aparate pe măsură. De asemenea, ține cont că bucătăria restaurantului trebuie să lucească de curățenie, de aceea pe lângă meniu asigură-te că investești în produse de curățenie pentru restaurante de bună calitate. Pe site-ul dacris94 găsești produse de menaj pentru menținerea curățeniei în locație, atât de calitate, cât și la prețuri corecte.

 

  • Scrie un plan de afaceri pentru restaurant

Înființarea unui restaurant, ca orice business nou, necesită un plan de afaceri solid. Acesta este pasul care poate deveni o piatră de încercare pentru cei care nu sunt familiarizați cu planurile de afaceri și cum trebuie scrise. Planurile de afaceri pentru restaurante sunt împărțite în secțiuni care descriu toate aspectele afacerii, de la conceptul de restaurant până la situația financiară. Scopul planului este de a te ajuta să creionezi detaliile și să îți prezinți afacerea potențialilor investitori. Când solicita împrumuturi pentru un restaurant, planul de afaceri servește drept dovadă că afacerea va avea succes.

De asemenea, ține cont de obținerea autorizațiilor pentru a deschide restaurantul, de aceea te sfătuim să consulți un avocat care te poate îndruma corect în acest proces destul de dificil, mai ales din cauza birocrației din România.

În concluzie, atâta timp cât îți dorești ceva fă tot ceea ce poți pentru a-l obține. Un restaurant este o investiție pe viață, așa că pune-i fundamentele corect și succesul va fi garantat.

Sursă foto: Unsplash.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe