Amenajarea unui living modern: 6 sfaturi

marți, 22 februarie 2022

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/L9-sfN04jdk

Un living poate îndeplini mai multe funcțiuni, putând fi amenajat într-o varietate de moduri. Fie că amenajezi zona sufrageriei ca spațiu de primire al oaspeților, ca zonă de relaxare sau ca birou, în oricare dintre aceste situații ai nevoie de o amenajare corectă. Iată cum poți amenaja un living modern și care sunt elementele care nu ar trebui să lipsească din întregul decor.

Alege mobilierul potrivit pentru living

Față de celelalte camere ale unei locuințe, livingul este încăperea căreia îi acordăm cea mai mare importantă. Pentru că aici se strânge întreaga familie sau pentru că aici sunt gazduite întâlnirile cu prietenii, este normal să îți dorești un aspect cât mai special. Un prim pas în amenajare este să găsești mobila de living potrivită pentru spațiul de care dispui, luând în calcul arhitectura casei, stilul și cromatica de bază. 

În funcție de dimensiunea livingului poți opta pentru mai multe variante de amenajare, deoarece elementele moderne de mobilier îți permit integrarea birourilor sau a suporturilor pentru televizor ori chiar a elementelor masive de mobilier care să includă corpuri cu dispunere pe un întreg perete.

Alege o canapea confortabilă

Un living modern înseamnă și un grad sporit de confort, iar acest lucru se poate obține foarte ușor prin integrarea în peisajul livingului a unei canapele. Poți opta pentru canapele cu huse textile sau poți alege canapele din piele, peste care poți așeza cuverturi și perne, pentru un efect special.

Canapeaua este elementul central al unui living, iar de multe ori aceasta găzduiește activitățile creative și relaxante. Poți alege canapele de 2 persoane ori canapele mai ample, sau la nevoie chiar colțare, dacă livingul îți permite o astfel de amenajare. 

Alege perdele care să se potrivească amenajării

Perdelele potrivite pot schimba în totalitate aspectul livingului tău, așa că ar trebui să optezi pentru modele care să scoată cât mai mult în evidență detaliile acestei camere. Alege perdele calitative, din materiale fluide, care să protejeze livingul de lumină și de o expunere prea mare în exterior. 

La nevoie poți opta și pentru draperii sau pentru perdele opace, însă nu uita să ai în vedere cromatica și stilul casei tale. 

Folosește un covor confortabil

Livingul ar trebui să îți ofere o zonă de relaxare, iar amenajarea unui astfel de spațiu presupune o atenție sporită la detalii. Covorul este unul dintre aceste detalii, așa că ar trebui să alegi un model de covor care să îți ofere confort și funcționalitate.

Alege un covor pufos, elegant și călduros, dacă vrei să conferi camerei tale un aspect prietenos și primitor, și amintește-ți că nuanța covorului ar trebui să respecte și ea cromatica de ansamblu a întregii camere. 

Amplasează o bibliotecă în living

Bibliotecile sunt probabil cele mai speciale elemente pe care le poți integra într-un living modern. Optează pentru corpuri de mobilier potrivite, care să poată susține greutatea cărților, dar care să și ofere un aspect deosebit.

În prezent, la nivel de mobilier se preferă formele simpliste și liniile drepte, specifice stilului scandinav sau stilului modern. Implementează aceste cerințe și la nivelul bibliotecii și bucură-te de un spațiu elegant, în care te vei putea retrage întotdeauna cu plăcere.

Alege elemente specifice de iluminat

Dincolo de toate aspectele care țin de poziționarea elementelor de mobilier sau de înfrumusețarea spațiului, este recomandat să nu pierzi din vedere elementele funcționale.

Iluminatul este unul dintre aceste elemente, așa că alege un corp principal de iluminat, care să îți asigure necesarul de lumină pentru toată camera, însă în același timp ia în calcul și sursele de lumină ambientală. 

Lampadarele, lămpile sau spoturile te pot ajuta în acest sens, la fel ca sistemele moderne de iluminat pe bază de surse LED sau telecomandă.

Un living modern te va ajuta să te simți confortabil și să te bucuri de o amenajare cu adevărat specială. Pune accentul pe zona de mobilare a camerei și pe stil și vei vedea că fiecare aspect în parte va lucra pentru a-ți oferi un aspect cât mai plăcut la nivelul camerei de zi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe