VIDEO| Răspunsul halucinant al unui şofer filmat când nu cedează trecerea: „Păi nu știu, nu am făcut şcoala”

vineri, 7 ianuarie 2022

Sursă foto:colaj video Facebook/Adevărul.ro

Un şofer a fost surprins în trafic cu o cameră de bord nerespectând un indicator rutier. Întâmplarea a avut loc în urmă cu câteva zile în Râmnicu Vâlcea, la ieşirea de sub un pasaj de cale ferată, iar răspunsul șoferului a fost unul șocant: „Nu am făcut școala de șoferi”.

Filmul incidentului în trafic a fost postat pe o pagină de Facebook dedicat celor care încalcă legislaţia rutieră „Ai parcat ca un bou Valcea”, cu titlul „Prioritate de portocală”.

Semnul rutier încălcat, montat la o ieşirea de sub un pasaj de cale ferată din oraş, este unul pentru „Cedează trecerea”, pe care cel vizat nici măcar nu pare să-l fi observat, din motiv ce nu încetineşte şi nu oferă prioritate.

Din imaginile video se observă cum bărbatul trece în viteză pe lângă semn, fără să ia în calcul că îi pune în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic.

”Păi nu știu, nu am făcut școala”

Claxonat insistent de către conducătorul auto căruia i-a tăiat calea, şoferul filmat a oprit, iar la întrebarea legată de nerespectarea indicatorului în cauză a susținut că nu a făcut şcoala de şoferi şi, prin urmare, nu cunoaşte semnificaţia semnelor rutiere, notează Adevărul.ro.

„Stai, dacă n-ai făcut şcoală, să vedem ce se întâmplă” Din explicaţiile şoferului din maşina care a surprins incidentul reiese că vinovatul a oprit, la câţiva metri depărtare, în ideea de a-l intimida. Răspunsul la întrebarea „De ce nu dai prioritate la semn?” este cel puţin straniu: „Păi nu ştiu, nu am făcut şcoală”.

Când i s-a spus să aştepte Poliţia – „Stai aşa un pic, dacă n-ai făcut şcoală, să vedem ce se întâmplă” -, răspunde că „n-are chef” şi își continup drumul.

Şoferul care a filmat scena a mai remarcat că în maşina în cauză se afla şi un minor, nu mai mare de 7 ani, fără centură de siguranţă, pe locul din dreapta conducătorului auto – fiind vorba despre un autoturism Smart.

Ce spun oamenii legii

Poliţia Vâlcea a dar asigurări că va face cercetări în acest caz, iar dacă din verificări va rezulta că a fost încălcată legea şi că este vorba de o contravenţie, şoferul în cauză riscă pe lângă amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public cu privire la încălcarea regulilor de acordare a priorităţii de către un şofer în municipiul Râmnicu Vâlcea, Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Vâlcea este abilitat să comunice următoarele: au fost demarate verificări de către politiştii rutieri, pentru identificarea conducătorului auto din filmare şi luarea măsurilor prevăzute de lege”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Sandra Bălteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe