Sparle si soparle, 21.01.2022

luni, 31 ianuarie 2022
  • De acum, județul Vâlcea se poate „lăuda” cu o mare contra-performanță în domeniul administrației publice locale: este ultimul județ din țară în care se va produce... schimbarea prefectului. Joi, Guvernul a numit ultimii prefecți și subprefecți din țară, conform protocolului național dintre PSD și PNL, numai la Vâlcea nu a avut loc rocada între Sebastian Fârtat și Alin Voiculeț. Au trecut peste 5 săptămâni de la trimiterea propunerii la Guven și se pare că cel care și-a „băgat coada” în toată această chestiune este... deputatul Cristian Buican, care și-a arătat de mai multe ori nemulțumirea la forurile de conducere centrală ale liberalilor cu privire la negocierile cu PSD. Tactica liderului PNL Vâlcea a dat „roade” și acum, întrucât Guvernul tergiversează cât poate numirea unui nou prefect la Vâlcea. Numai că există și o parte proastă a acestei povești, deoarece Sebastian Fârtat este lipsit de orice autoritate și credibilitate, mai ales în perioada aceasta, când un prefect trebuie să lupte cu toate puterile în combaterea pandemiei.

 

  • În contextul preluării Dealului Capela de către Primăria Râmnicului, va exista o mare „pată” pe obrazul acestei zone verzi! A trecut iată un an și 6 luni de la demolarea fostului Motel Capela și Luță de la Xavitel nu a mișcat un deget pentru demararea construcției noi promise. Nici măcar nu a depus documentația de urbanism la primărie pentru a fi aprobată în consiliul local. Falimentat de o societate intrată ea însăși în faliment, vândut la începutul anului 2018, motelul Capela a fost achiziționat cu circa 800.000 euro de Xavitel SRL care are afaceri în imobiliare, telecomunicații și turism. În februarie 2018, unul dintre directorii societății câștigătoare, declara optimist: „Vom investi masiv și în maximum 3 ani îl vom transforma într-un complex de 4 sau 5 stele. Era păcat ca un astfel de obiectiv să rămână în paragină și să se aleagă praful de el”. Cei „maximum” 3 ani s-au cam dus de mult timp....

 

  • În numărul viitor al ziarului, vom veni cu detalii despre potlogăriile comise de fostul director al SC Gospodărire Locală Berbești SRL, pe mână cu primarul Milorad Cumpănășoiu. Așadar, țineți aproape!

 

  • Ziua de 22 februarie 2022 va fi o zi crucială pentru viitorul politic al viceprimarului liberal Virgil Pîrvulescu, fiindcă atunci Curtea de Apel Pitești va pronunța sentința în procesul de incompatibilitate cu Agenţia Națională de Integritate. Conform părerii multor avocați și având în vedere alte spețe similare, instanța de judecată va da o sentință în DEFAVOAREA fostului șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Vâlcea. Reamintim că în luna octombrie anul trecut, viceprimarul Virgil Pîrvulescu a fost declarat incompatibil de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, care au constatat că aproape o lună după alegerile locale din 2020, acesta a exercitat simultan şi calitatea de funcţionar public. Potrivit unui comunicat ANI, Pîrvulescu a profesat în perioada 29 septembrie - 26 octombrie 2020 şi în funcţia din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea, deşi la data de 29 septembrie 2020, potrivit prevederilor legale, acestuia i s-a suspendat de drept raportul de serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe