Sparle si soparle, 17.01.2022

duminică, 16 ianuarie 2022
  • Au trecut iată aproape 3 săptămâni de la trimiterea propunerii la Guven și, nici până astăzi, Executivul nu a luat o decizie de a-l numi pe Alin Voiculeț în fruntea Prefecturii Vâlcea. Se aude că „pe fir” a intrat și deputatul Cristian Buican, cel care și-a arătat nemulțumirea la forurile de conducere centrală ale liberalilor cu privire la negocierile cu PSD privind numirile de prefecți și subprefecți în țară. Tactica liderului PNL Vâlcea a dat „roade” și acum, întrucât Guvernul... tergiversează cât poate numirea unui nou prefect la Vâlcea. Numai că există și o parte proastă a acestei povești, deoarece Sebastian Fârtat este lipsit de orice autoritate și credibilitate, mai ales în perioada aceasta, când un prefect trebuie să lupte cu toate puterile în combaterea pandemiei de Covid-19!

 

  • Cel mai „bătrân” județ din România, este Teleorman, unde locuitorul mediu se apropie de 47 de ani, urmat de județul Vâlcea (46,1 ani), arată datele Institutului Național de Statistică. România în întregime îmbătrânește, iar unele județe o fac cu viteze mai mari decât altele. Cu o speranță de viață tot mai mare, cu o natalitate în recul și o migrație netă negativă (emigrează mai mulți români decât intră imigranții, pe fondul pensionării apropiate a generației baby boomer, presiunile pe cheltuielile cu sănătatea, îngrijirea socială și pensii vor crește într-un ritm consistent, iar nevoia de creștere a taxelor devine evidentă. Există deja un decalaj de vârstă imens între județe. Și nu suntem deloc departe de Japonia care are vârsta medie de 45,4 ani și pe care o considerăm una din cele mai îmbătrânite țări. Avem chiar două județe în care vârsta medie depășește media japonezilor de vârstă: Teleorman și Vâlcea.

 

  • Se strange latul in jurul unui asasin economic si politic al judetului Valcea! Tic-tac, tic-tac, in curand mascatii ii vor sari din nou in curte. De data aceasta il vor salta cu catuse, in direct, la ore de maxima audienta! Analfabetul care de ani de zile taie si spanzura in economia si politica valceana va ajunge acolo unde ii este locul.  Si nu numai el! Toti cei care sunt in jurul lui se vor ofili economic, politic... administrativ! Tentaculele ii vor fi taiate! Pedepsit de legile lumesti sau de cele divine! Mai nou, gheara lunga a smecherasului parvenit a atins si justitia...

 

  • În cadrul dezbaterilor publice privind bugetul local pe anul 2022, consilierii PSD și PER ai orașului Berbești au căzut de comun acord ca majoritatea banilor din buget să fie alocați pentru începerea lucrărilor de canalizare. Astfel, se propune alocarea din buget în acest an a sumei de 10 milioane de lei pentru această investiție, dar punem pariu că primarul Milorad Cumpănășoiu are alte „priorități”!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe