Şapte copii între 5 şi 11 ani au fost imunizaţi împotriva COVID-19 în prima zi a campaniei

joi, 27 ianuarie 2022

Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a anunţat, joi, că în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 ani şi 11 ani au fost imunizaţi şapte copii, în timp ce la categoria de vârstă 12-18 ani s-au vaccinat până acum peste 5.000.

Reprezentanţii DSP au precizat că vaccinul pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani se administrează în 14 dintre cele 15 centre de vaccinare comunitare din judeţ, centre în care au fost organizate fluxuri separate. Acestea sunt la Liceul Tehnologic Forestier din Râmnic, la Şcoala Generală ‘Anton Pann’ din Râmnic, la Liceul ‘Brătianu’ din Drăgăşani, la centrul din Bălceşti, la Liceul ‘George Ţărnea’ Băbeni, la Spitalul orăşenesc Brezoi, la Liceul ‘Preda Buzescu’ din Berbeşti, la Căminul cultural Ruda din Budeşti, la Liceul Tehnologic din Călimăneşti, la Liceul ‘Constantin Brâncoveanu’ din Horezu, precum şi în centrele amenajate în comunele Mihăeşti, Orleşti şi Suteşti.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Vâlcea s-au administrat 228.339 doze de vaccin, numărul persoanelor imunizate cu schemă completă fiind de 145.247. În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat aproape 300 de persoane, cele mai multe fiind cu doza booster (164), iar alte 60 fiind imunizate cu prima doză.

În spitale sunt 169 de bolnavi cu COVID-19, dintre care patru sunt trataţi în Secţia ATI a Spitalului Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică informând că de joi a crescut şi capacitatea de internare a pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus din unităţile spitaliceşti, de la 385 de paturi la 410. De asemenea, au fost deschise şi trei centre evaluare pentru cei cu forme uşoare şi medii, care funcţionează la Spitalul Vechi din Râmnicu Vâlcea, la spitalul Drăgăşani şi la cel din Horezu. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe