RUSINE Guvernului Ciuca!!!! Cresc salariile și pensiile speciale ale magistraților! In acest timp, 90 la suta din batranii nostri au pensii MIZERABILE!

vineri, 7 ianuarie 2022

RUSINE Guvernului Ciuca!!!! Cresc salariile și pensiile speciale ale magistraților! In acest timp, 90 la suta din batranii nostri au pensii MIZERABILE!

Cresc salariile și pensiile speciale ale magistraților / Ministrul Justiției: „Am fost obligat să iau o astfel de măsură. Evităm astfel procese și cheltuieli de zeci de milioane de lei” / Ce salarii au acum judecătorii și procurorii - UPDATE

Salariile magistraților vor crește din nou, după ce a fost majorat de la 465 la 605 lei indicele în baza căruia se calculează acestea. Astfel, vor cește și pensiile speciale, pentru că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, cel care a semnat ordinul în acest sens, susține că astfel Ministerul Justției va evita cheltuieli de zeci de milioane de lei pentru procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale. La acest moment, salariul mediu net în sistemul judiciar este de aproximativ 8.765 de lei - NOTEAZA HOTNEWS.RO

Conform unui ordin emis în 30 decembrie 2021 de către ministrul Justiției, Valoarea Sectorială de Referinţă (VSR) - în funcție de care se calculează salariul - crește de la 465 de lei la 605 lei. Implicit, vor crește și pensiile speciale, dat fiind că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată.

Astfel, potrivit noului ordin, începând cu data acestuia drepturile salariale se stabilesc având în vedere valoarea de referință de 605,225 de lei.

 • "Emiterea ordinelor ministrului justiției de stabilire a drepturilor salariale individuale conform prevederilor art 1 (privind majorarea valorii sectoriale - n.r) se va realiza până cel târziu la data de 4 februarie 2022, acestea urmând a intra în plată în luna februarie pentru drepturile aferente lunii ianuarie 2022", conform ordinului citat.

Ce salarii au acum magistrații

La acest moment, salariul mediu net în sistemul judiciar (judecători, procurori, grefieri, personal conex, consilieri probațiune) este de 8.765,5 lei.
Care este salariul mediu net pentru fiecare categorie, înainte de majorarea valorii de referință:
 • Judecător 13.369 lei
 • Procuror 13.473 lei
 • Grefier 5.232 lei
 • Personal conex 2.988 lei
 • Consilieri probațiune 4.985 lei

Cum justifică Predoiu majorarea salariilor magistraților

Ministrul Predoiu susține că astfel se evită cheltuieli de zeci de milioane de lei, pentru procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale.

 • "Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem”, a susținut PENIBILUL Predoiu.
Ministrul a vorbit despre un fenomen incontrolabil al proceselor cîștigate de magistrați, care cer în instanță plata unor sporuri sau diverse drepturi salariale, spunând că prin această măsură Ministerul Justției va evita cheltuieli de zeci de milioane de lei pentru procese intentate de magistrați.

Predoiu a susținut că până la finalul anului va face un proiect privind salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcții sau sporuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “RUSINE Guvernului Ciuca!!!! Cresc salariile și pensiile speciale ale magistraților! In acest timp, 90 la suta din batranii nostri au pensii MIZERABILE!”

 1. Cit de mizerabili sint acesti galbejiti imputiti. Citu pirtu betivanu declara ca vor fi eliminate pensile special si inechitatile iar sisiitul de predoiu – jegul de serviciu – le mareste fara jena. Chiar sa nu existe lege ca , judecatorii si procurorii sa fie corecti si integri decit ademenirea cu salarii pe care nu le merita? Multi sint de o nesimntire fara margini. Dar pina cind?
  Dreptate avea basescu cind spunea ca statul este mafiot. Mai ales ca era creat de el si stia ce spune.

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe