Proiect de citit poveşti iniţiat de Inspectoratul Şcolar Județean Vâlcea pentru a atrage preşcolarii către lectură

sâmbătă, 8 ianuarie 2022

Preşcolarii din tot judeţul au şansa să se pregătească pentru anii de şcoală în cadrul unui proiect educaţional iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin Compartimentul de educaţiei timpurie, cu scopul de a le dezvolta celor mici abilităţile de comunicare şi limbajul prin lectură, au anunţat, vineri, reprezentanţii instituţiei, potrivit Agerpres.

Proiectul este intitulat "Vocea Cărţilor - Seara de lectură" şi, potrivit IŞJ Vâlcea, presupune organizarea de întâlniri cu preşcolarii şi familiile lor în cadrul cărora vor fi citite poveşti de către educatoare sau de către părinţii şi bunicii care doresc să se implice în acest demers al cadrelor didactice vâlcene de a-i ajuta pe cei mici să descopere lumea cărţilor.

"Scopul este stimularea interesului pentru lectură în perioada preşcolarităţii, în vederea dezvoltării limbajului şi a comunicării, a îmbogăţirii vocabularului, în dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii verbale. Rezultatele aşteptate vizează apropierea preşcolarilor de lumea cărţilor, formarea unei rutine de citit, exersarea lecturii de plăcere ca o condiţie prealabilă pentru învăţarea formală a citirii, înţelegerea de către familiile preşcolarilor că lectura este cea mai adecvată activitate pentru evoluţia ulterioară a preşcolarilor, întărirea relaţiilor afective între preşcolari, familiile acestora şi cadrele didactice. Sunt propuse poveşti în lectura educatoarei şi ale partenerilor de proiect (părinţi, bunici, fraţi etc.)", au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

Proiectul se adresează şi copiilor care frecventează sporadic grădiniţa, pentru ei fiind propuse activităţi de lectură la distanţă ce vor fi organizate prin intermediul tehnologiei moderne şi care vor fi planificate împreună cu membrii familiilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe