MApN caută rezerviști voluntari. Sumele pe care le-ar putea încasa doritorii sunt uriașe

marți, 11 ianuarie 2022

Ministerul Apărării Naționale caută rezerviști voluntari și, ca să îi convingă pe români să îmbrace uniforma, sumele pe care ar urma să le încaseze doritorii au crescut semnificativ.

Un rezervist voluntar va încasa lunar o mie de lei în perioada în care stă acasă și peste 3.000 atunci când participă la stagiul de instruire - conform stirileprotv.ro

Raluca are 26 de ani și este pregătită să renunțe la profesia de analist financiar pentru o carieră militară.

Raluca Vintilă”Am văzut la tatăl meu, și-a dorit foarte mult să urmeze cariera militara, dar nu a avut succes, iar eu am decis să îi urmez visul. Vreau să profesez în domeniul acesta, să evoluez.”

Deocamdată, cei de la MApN încearcă să ocupe locurile de rezerviști voluntari rămase libere de anul trecut. Sunt disponibile peste 400 de posturi în 15 județe.

Cristina Păun, șef birou de informare recrutare: ”Cele mai multe locuri pentru soldați rezerviști voluntari sunt pentru conducători auto, cei care dețin permis de conducere B, C, respectiv E, unde este cazul. Sunt și funcții de control și îndrumare circulație destul de multe, pază și intervenție, dar avem și multe locuri pentru bucătari sau croitor.”

MApN a crescut cuantumul remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30% din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut, ceea ce înseamnă că un rezervist voluntar poate primi în jur de 1.000 de lei când nu este chemat la unitate şi 3.000 de lei pe timpul stagiului de instruire.

Cei care vor deveni rezerviști voluntari vor trece printr-o perioadă de instruire care poate dura între două și șapte săptămâni și au obligația ca atunci când situația o cere să se prezinte la unitatea militară de care aparțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe