Greșeli pe care să le eviți dacă porți lentile de contact

marți, 11 ianuarie 2022

Sursă foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/prescrip-ie-medicala-re-eta-tanar-reflexie-5843362/

 

Porți lentile de contact de multă vreme sau abia începi să le utilizezi? Asigură-te că nu faci greșelile prezentate în acest articol, astfel încât să te bucuri de o vedere confortabilă și sănătoasă. Verifică dacă folosești și dezinfectezi corect lentilele.

Ce să nu faci când porți lentile de contact 

Este foarte important să igienizezi lentilele și să le utilizezi într-un mod corespunzător, pentru a evita infectarea, înroșirea și uscarea ochilor. Nu neglija procesul de dezinfectare înainte și după ce aplici lentilele. De asemenea, informează-te despre cum se face corect îngrijirea lentilelor de contact.  

  • Nu atinge lentilele de contact cu mâinile murdare

Aplică lentilele doar după ce ți-ai spălat mâinile și le-ai uscat cu un prosop sau cu șervețele care nu lasă scame și alte reziduuri. Trebuie să ai mereu mâinile curate, pentru a nu infecta lentila în timp ce o pui sau o scoți de la ochi. Mai mult, așa reduci riscul de a lăsa impurități pe suprafața acesteia, care să-ți afecteze vederea.

  • Nu refolosi soluția de curățare

Dacă refolosești soluția specială de curățare, nu mai are același efect de igienizare. La fel se întâmplă și dacă utilizezi apă de la robinet sau dacă diluezi soluția. De asemenea, nu amesteca diferite produse, dacă vrei să dezinfectezi așa cum trebuie lentilele.

  • Nu sări peste pașii de igienizare

Pentru lentilele cu purtare zilnică sau continuă, este necesar să le cureți înainte de a le pune în recipientul de depozitare, respectiv după ce le scoți. În plus, schimbă soluția din lens case în fiecare zi și toarnă suficient lichid cât să acopere lentilele.

  • Nu folosi lentilele mai mult decât este recomandat

Poartă lentilele atât cât ți-a recomandat medicul oftalmolog sau cât este menționat de producătorul lor. Utilizarea acestora pe o perioadă îndelungată îți pot crea disconfort ocular, dar și alte probleme, cum ar fi leziunile de la nivelul ochiului. Nu dormi cu lentilele zilnice și nu le refolosi pe cele de unică folosință. De asemenea, nu le utiliza după ce au expirat.

  • Nu înota și nu face duș cu lentilele aplicate pe ochi

Evită contactul cu apa, în special cea tratată cu clor, când porți lentile de contact. Riști să le expui la microorganisme și bacterii, care pot duce la infecții oculare. Scoate-le înainte de a face duș și, dacă trebuie neapărat să le utilizezi când înoți, folosește ochelari de protecție care nu lasă picăturile să intre, precum și lentile de unică folosință.

  • Nu lua lentile de contact fără prescripție medicală

Fie că vorbim de lentile cu dioptrii, fie de cele cu scop cosmetic, consultă un specialist înainte de achiziționarea lor. Ține cont de afecțiunea pe care o corectează, de material, de diametru și de modul de utilizare. Pentru o vedere optimă și sănătoasă, nu face rabat de la calitatea lentilelor și alege-le pe cele potrivite pentru tine. 

  • Nu împrumuta lentilele de contact altor persoane

Pentru a evita transmiterea infecțiilor, nu folosi lentilele altor persoane sau nu le împrumuta pe ale tale. În plus, depozitează-le corect în recipientul lor, care au un compartiment destinat lentilei pentru ochiul drept (notat cu D sau R) și unul lentilei pentru cel stâng (notat cu S sau L). Astfel, nu le încurci la aplicare și nu duci infecția de la un ochi la altul. 

 

Verifică dacă tu urmezi corect toți pașii de aplicare și de îngrijire a lentilelor de contact, pentru a asigura sănătatea oculară, o vedere cât mai clară și confort sporit. Mai mult, mergi la controale oftalmologice în mod regulat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe