Curăţarea frigiderului în 7 paşi simpli

marți, 11 ianuarie 2022

sursa foto:

https://pixabay.com/photos/bottles-food-gallon-inside-light-1868175/

 

Mâncarea pe care o consumi este la fel de curată ca frigiderul în care o păstrezi. Iar frigiderul îşi păstrează curăţenia pe măsură ce alimentele rămân în stare bună. Igienizările frecvente, buna organizare a produselor pe categorii şi curăţenia regulată ajută la menţinerea unui frigider sigur din punct de vedere sanitar. Iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a curăţa cel mai important aparat electrocasnic din bucătărie.

Scoate aparatul din priză

Pentru a elimina orice risc de producere a unui scurtcircuit, aparatul trebuie decuplat de la priză. Este cel mai uşor pas, dar poate cel mai important pentru siguranţa ta. În plus, este şi o măsură de economisire a energiei electrice: în momentul în care uşa frigiderului este deschisă mai mult timp, motorul acestuia lucrează pentru a compensa diferenţa de temperatură la care este expus.

Goleşte toate compartimentele

Nu poţi curăţa temeinic frigiderul făcând slalom cu cârpa printre produsele alimentare. Scoate toată mâncarea şi toate recipientele şi aruncă din start la gunoi produsele alterate sau expirate. Pe cele bune lasă-le deoparte până la final.

Scoate rafturile şi sertarele detaşabile

Principalul motiv pentru care rafturile şi sertarele frigiderului sunt detaşabile este de natură igienică – pentru a fi curăţate mai uşor. Spală-le pe loc cu produsul potrivit materialului din care sunt confecţionate sau lasă-le la înmuiat până termini cu frigiderul propriu-zis. Atenţie la diferenţa de temperatură dintre frigider şi apa de spălat! Dacă sunt foarte reci, evită să le expui direct sub jet de apă opărită. Oricât ar fi sticla de securizată, tot există riscul spargerii. Este valabil şi invers: nu le introduce în frigiderul rece dacă abia le-ai scos din apă fierbinte.

Foloseşte produsele potrivite

Odată ce ai eliberat întreg interiorul frigiderului, te poţi ocupa de pereţii albi ai acestuia. Cea mai bună rată de succes ţi-o oferă o gamă completă de detergenţi profesionali, cu putere mare de curăţare, destinaţi fiecărei suprafeţe în parte, în funcţie de materialul din care este produsă. Acestea nu doar curăţă interiorul frigiderului, ci îl şi protejează pe viitor. Atenţie la garnitura de cauciuc care înconjoară uşa de jur împrejur, deoarece aceasta poate acumula bacterii periculoase în timp. Curăţă acest cauciuc în profunzime, folosind o perie specială pentru locurile greu accesibile. La final, limpezeşte de mai multe ori interiorul pentru a îndepărta orice urmă de produs de curăţare.

Închide uşa câteva minute

Odată ce ai încheiat curăţarea, închide uşa frigiderului şi conectează-l din nou la reţeaua electrică. Astfel, timp de câteva minute, aparatul îşi va regla temperatura pentru încărcarea alimentelor. Poţi profita de acest timp pentru a curăţa rafturile şi sertarele pe care le-ai lăsat în chiuvetă. Tot acum poţi curăţa cu apă sticlele şi alte ambalaje închise ermetic pe care le-ai scos din frigider.

Introdu rafturile şi sertarele şi reaprovizionează

Odată curăţate şi lăsate la uscat câteva minute pentru a evita şocul termic, sertarele şi rafturile vor fi amplasate la locul lor din frigider. De asemenea, alimentele aflate în stare bună trebuie aşezate în compartimentele destinate. Respectă indicaţiile producătorului cu privire la aranjarea alimentelor pentru a evita perisabilitatea.

Curăţa partea exterioară

Curăţarea frigiderului nu se încheie cu igienizarea interiorului. După finalizarea acestei operaţiuni, acordă atenţie şi carcasei exterioare a aparatului. Foloseşte o cârpă de praf şi produsul potrivit suprafeţei din care este confecţionată. La final, atât interiorul, cât şi exteriorul, vor străluci de curăţenie.

Grija pe care o acorzi frigiderului se răsfrânge asupra calităţii alimentelor pe care le consumi. Curăţă interiorul periodic şi de fiecare dată când ai parte de un incident cu mâncarea depozitată pentru a te bucura de alimente sigure pentru tine şi familia ta.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe