|vineri, decembrie 9, 2022
  • Follow Us!

Claudia Banu: Orice atac asupra pădurarilor va fi aspru sancționat 

claudia-banu-1-300x200

Orice atac asupra pădurarilor va fi aspru sancționat

Întâlnirea de ieri după-amiază cu câțiva lucrători din domeniul silvic, din Județul Vâlcea, a fost una extrem de interesantă și a evidențiat multe din problemele cu care aceștia se confruntă, dar și cerințe mai vechi. O solicitare importantă și-a găsit rezolvarea, zilele acestea. Parlamentul a aprobat în luna decembrie a anului trecut, proiectul de lege, care modifică articolul 257 alin. (4) din Legea 286/2009 privind Codul penal, iar din data de 9 ianuarie, a intrat în vigoare Legea nr. 8/2022, care prevede o protecție sporită pentru brigadieri, pădurari, subingineri, ingineri și tehnicieni silvici.
O astfel de modificare a legii era mai mult decât necesară, în opinia tuturor celor prezenți la discuție, dat fiind faptul că, în ultimii ani, s-a constatat o creștere considerabilă a agresiunilor împotriva lor.
Iată câteva din atacurile asupra pădurarilor, care vor fi aspru pedepsite:
– amenințarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții;
– săvârșirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu;
– faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcționarului public.
FB_IMG_1642032773722

În calitatea mea de senator al României, voi susține ori de câte ori va fi nevoie, proiecte care să ducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor, să-i protejeze și care, să ne asigure, fiecăruia dintre noi, demnitatea și onoarea profesiei. Ca să putem apăra pădurile și să le lăsăm moștenire generațiilor viitoare, este nevoie ca #LEGEA să-i protejeze pe toți cei care apără patrimoniul silvic național.

#apărăm_pădurile
#protejăm_patrimoniul_național
#protejăm_lucrătorii_silvici
#ClaudiaMihaelaBanu

Leave a Response