Cand vrei sa achizitionezi mese si doresti optiuni multiple, domicilio.ro este magazinul perfect!

vineri, 28 ianuarie 2022

 

Mesele de sufragerie sunt piese de mobilier indispensabile in orice casa. Trebuie sa avem macar o masa mare pe care sa o folosim in diverse scopuri. Foarte rar folosite doar ca o suprafata pentru a manca, au devenit ideale pentru a munci, ideale pentru a sta laolata si a ne reconecta sau pentru a participa la activitati de familie, cum ar fi arte si mestesuguri cu cei mici. Este de la sine inteles ca merita sa alegi masa perfecta pentru casa ta, deoarece acestea reprezinta o investitie foarte buna. Pe site-ul domicilio.ro se gasesc o multime de mese la preturi accesibile!

Cand vine vorba de alegerea mesei potrivite pentru acasa, calculeaza de ce ai nevoie. Desigur, masa ta trebuie sa serveasca unor nevoi functionale, cum ar fi sa fie un loc de adunare si unde sa mancam. Dar ar trebui sa iei in considerare si familia, stilul de viata si situatia de viata.

Trebuie luate in considerare nevoile familiei tale. Daca ai copii mici, de exemplu, poate ca o masa de piatra care absoarbe petele ar putea sa nu fie cea mai buna alegere. Alege o masa practica, dar si frumoasa.

Ar trebui sa iei in considerare si stilul tau de viata. Gandeste-te la modul in care o masa joaca un rol in viata de zi cu zi. Daca iti place safii mereu gazda si sa oferi cine fastuase, de exemplu, o masa mica cu patru locuri probabil nu va fi ideala. Masa ta de sufragerie ar trebui sa-ti imbogateasca stilul de viata, nu sa-l impiedice.

Situatia ta de viata actuala este un alt domeniu pe care ar trebui sa il iei in considerare. O regula de baza buna este sa cumperi pentru casa pe care o ai acum. Chiar daca intentionezi sa cumperi o casa mai mare in viitor, nu are rost sa cumperi o masa de sticla supradimensionata daca nu se va potrivi in spatiul  actual. In schimb, alege acum o masa care se potriveste nevoilor tale.

Masa ta de sufragerie trebuie sa se potriveasca confortabil in sufrageria ta. Prea mare si face ca camera sa para mica, prea mica si face ca camera sa para dezechilibrata. Dimensiunea inseamna, de asemenea, luarea in considerare a spatiului din jurul mesei pentru ca oamenii sa se deplaseze.

Pentru a determina dimensiunea potrivita a mesei pentru casa ta, trebuie sa o masori si sa o integrezi. O idee buna este sa folosesti carti sau asternuturi pentru a crea o masa improvizata in sufragerie. Acest lucru va ajuta sa arati cat spatiu ar ocupa o masa de o anumita dimensiune.

In mod ideal, masa ta de sufragerie nu ar trebui sa aiba numai lungimea potrivita, ci si inaltimea potrivita. In general, lasa un spatiu de minim 100 de centimetri intre masa si perete sau alt mobilier din camera. Cand vine vorba de inaltime, majoritatea meselor au o inaltime de aproximativ 76 de centimetri. Tine cont de acest lucru daca ai decor sau iluminat care va sta pe sau deasupra mesei.

Desigur, o masa nu este completa fara scaune! Lasa un spatiu de minim 20 de centimetri intre un scaun si blatul mesei. Asigura-te ca lasi spatiu si pentru cand oamenii stau jos sau se ridica de la amsa. Masa potrivita pentru casa ta ar trebui sa permita oamenilor sa stea, sa se ridice si sa se miste confortabil prin camera.

Mesele de sufragerie sunt de obicei dreptunghiulare, patrate, rotunde sau ovale. Nevoile tale practice si dimensiunea camerei tale ar trebui sa determine forma mesei tale. Iata ce ar trebui sa iei in considerare cu fiecare forma de masa.

Mesele dreptunghiulare sunt cele mai comune. Vei descoperi ca aceasta forma vine si in mai multe stiluri, dimensiuni si optiuni extensibile. In timp ce o masa dreptunghiulara se potriveste majoritatii spatiilor, functioneaza deosebit de bine in camerele lungi sau inguste.

Nu uita, atunci cand vine vorba de alegerea corecta, latimea este la fel de importanta ca si lungimea. Cu cat masa este mai lata, cu atat poate incapea mai multa mancare, deci este mai buna pentru divertisment.

Daca camera ta este patrata, este o idee buna sa alegi o masa patrata. O masa patrata creeaza experiente de luat masa mai intime, deoarece ii apropie pe oameni. Retine insa ca, cu cat masa patrata este mai mare, cu atat este mai dificil sa ajungi la mancare.

Deci, daca intentionezi sa asezi mai mult de opt persoane, s-ar putea sa iti fie mai bine cu o masa patrata care are o extensie.

Mesele rotunde sau ovale sunt cele mai bune pentru camerele mici. Desi aceasta forma ocupa de obicei mai putin spatiu, ofera totusi o cantitate buna de suprafata pentru a pune alimente. Evident, cu cat blatul mesei este mai mare, cu atat mai multe persoane si mancare poti incadra confortabil. De asemenea, o masa rotunda sau ovala apropie oamenii, deci este grozava pentru conversatie si ideala pentru petreceri.

Alegerea materialului potrivit pentru masa ta nu este intotdeauna usoara. Ar trebui sa fie un echilibru intre pret, intretinere, stil personal si stilul casei tale. Iata ce ar trebui sa iei in considerare pentru unele dintre cele mai comune materiale.

Lemnul este cel mai popular material de masa. Clasic, durabil si usor de reparat, lemnul arata frumos si satisface majoritatea nevoilor. In timp ce lemnul masiv este cel mai scump, exista cateva alternative mai ieftine, cum ar fi tecul si salcamul.

Desi lemnul prezinta uzura si se extinde si se contracta atunci cand este expus la caldura, materialul este usor de intretinut. De aceea, o masa din lemn va rezista testului timpului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe