Ai un nou-născut în familie? Iată cu ce îi poți ajuta concret pe părinți

luni, 10 ianuarie 2022

 

Ori de câte ori în familia extinsă apare un bebeluș, cei apropiați își doresc să fie utili și vină în sprijinul tinerilor părinți. De aceea, de multe ori cumpără lucruri pentru bebeluș sau oferă numeroase sfaturi și opinii. Cu toate acestea, trebuie să conștientizezi că pentru cei care tocmai au avut parte de venirea pe lume a celui mic, anumite lucruri sau atitudini sunt inutile sau chiar dăunătoare. Prin urmare, încearcă să le oferi ajutor atunci când au nevoie, fără să fii insistent sau să îi copleșești cu daruri care nu sunt pe placul lor.

Descoperă cum îi poți ajuta cu adevărat pe părinții care au un bebeluș

 

  • Oferă-le spațiul și liniștea necesare

 

O familie cu un nou-născut are nevoie de toată odihnea și liniștea de care pot dispune. Prin urmare, nu insista să mergi în vizită și să creezi agitație. Atât mama, cât și copilul, au trecut prin momente extenuante. De aceea, este necesar un repaus pentru a-și reîntregi puterile și pentru a putea face față provocărilor care urmează. Reține că acest moment este mai mult despre ei decât despre tine, așa că nu le invada spațiul. Atunci când vor fi pregătiți pentru vizite, te vor anunța.

 

  • Comunică-le că ești disponibil să îi ajuți cu ce au nevoie

 

Chiar dacă le oferi spațiul necesar recuperării, le poți da de știre că ai disponibilitatea de a-i ajuta. Pentru tinerii părinți, sprijinul moral este adesea mai important decât cel financiar. Prin urmare, le poți veni în ajutor prin rezolvarea unor sarcini administrative pentru care ei nu mai au timp și care necesită drumuri sau efort. Nu insista prea mult dacă nu se ivește o oportunitate să îți demonstrezi dorința de a-i sprijini. Ei îți vor da de știre când le vei putea fi util. Dacă nașterea încă nu a avut loc, te poți oferi să participi la activități anevoioase, precum amenajarea camerei copilului sau diverse deplasări.

 

  • Evită cadourile inutile

 

În ceea ce privește alegerea unor cadouri, încearcă să te orientezi către lucruri care vor fi de folos cu adevărat și uită de tricourile cu imprimeuri care se doresc a fi amuzante. Optează pentru hăinuțe din materiale naturale, jucării pentru nou născuți care să fie sigure și de bun gust sau pentru cadouri sentimentale, precum un album elegant pentru poze. 

 

  • Abține-te de la sfaturi și opinii nesfârșite

 

Chiar dacă și tu ai trecut prin experiența de care cei doi părinți au parte, nu înseamnă că trebui să îi copleșești cu părerile, sugestiile și metodele tale. Oferă-le un sfat dacă acesta este solicitat, iar în rest, lasă-i să se bucure de momentele speciale și să decidă singuri ce este mai bine pentru ei și pentru copilul lor. Astfel, vei fi o prezență plăcută pe care își vor dori să o aibă în preajmă.

 

  • Nu îi judeca pentru alegerile făcute

 

Trebuie să reții că pentru părinți este vorba de o experiență nouă și fiecare are modul lui de a gândi și de a-și organiza viața. Prin urmare, nu îi supune unei judecăți aspre doar pentru că aleg să aplice metode diferite de alte tale în ceea ce privește creșterea bebelușului. Trebuie să fii conștient că mentalitățile se schimbă odată cu timpul, iar practicile populare într-o anumită perioadă pot deveni învechite.

În concluzie, oferă-le părinților sprijinul tău, fără să-i copleșești cu prezența sau ideile tale și vei observa că aceștia îți vor fi recunoscători timp îndelungat! 

 

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe