Sparle si soparle, 13.12.2021

duminică, 12 decembrie 2021
  • De la înființare și până în prezent, Centrul de permanență medicală din cartierul Ostroveni (Râmnicu Vâlcea) și-a dovedit pe deplin utilitatea, prin faptul că dispune de un personal medical bine pregătit și dedicat profesiei, dar și care răspunde prompt tututor solicitărilor din partea pacienților. În 2019, în cartierul Ostroveni a fost inaugurat centrul medical de permanentă, menit a prelua în cursul nopţii şi în week-end cazurile de urgenţă uşoare. Centrul a fost realizat în urma unui parteneriat între Primăria Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean. De altfel, primarul Mircia Gutău spunea că avea această idee mai demult în minte, de a gândi servicii medicale pentru unul dintre cele mai mari cartiere din Râmnicu Vâlcea. Mai ales pentru a schimba cu totul aspectul fostului internat al Liceului Ferdinand.

 

  • Precum un meci de „ping pong”, instanțele de judecată din trei județe vor să scape de dosarul fostului senator Florinel Butnaru în procesul cu Parlamentul României, și au trimis de fiecarea dată mingea... una înapoi la alta. Este vorba de Tribunalul Vâlcea, Curtea de Apel Pitești și Curtea de Apel București. Povestea lui Butnaru începe în 2012 când prinde un loc în Senatul României pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu. După ce îşi preia mandatul, este repartizat în comisia pentru drepturile omului. În 2016 se înfiinţează Consiliul de Monitorizare, o instituţie în subordinea Senatului care are scopul de a face vizite inopinante în centrele unde sunt îngrijite persoane cu dizabilităţi pentru a verifica dacă le sunt respectate toate drepturile. Cei care avizează rapoartele de activitate şi numirea sau revocarea preşedintelui Consiliului sunt tocmai senatorii din comisia pentru drepturile omului. Vremea a trecut iar mandatul senatorului Butnaru s-a terminat. Între timp, nu a mai prins un loc în Parlament.

 

  • În „mărinimia” lui, Guvernul a decis alocarea sumei 11,5 milioane de lei către județul Vâlcea, din care 6,5 milioane lei către Consiliul Județean Vâlcea. Astfel, Executivul a aprobat vineri suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021 cu suma de 476,5 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, și alocarea acesteia bugetelor locale ale județelor și bugetelor locale ale municipiilor reședință de județ, precum și bugetelor locale ale primăriilor, pentru plata cheltuielilor curente și de capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe