Primarul din Berbești, Milorad Cumpănășoiu, a PIERDUT procesul de incompatibilitate cu Agenţia Naţională de Integritate

joi, 23 decembrie 2021

 

În dosarul nr. 443/90/2021, Curtea de Apel Pitești a respins în data de 20 decembrie 2021 contestația depusă de primarul liberal din Berbești, Milorad Cumpănășoiu, în contradictoriu cu Agenţia Naţională de Integritate. „Respinge cererea de sesizare CJUE (Curtea de Justiție a Uniunii Europene). Respinge contestaţia. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată conform art.402 Cod pr.civ”, se arată în soluția instanței de judecată”.

La începutul acestui an, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul primarului orașului Berbești, Milorad Cumpănășoiu, edil şi fost consilier local al oraşului Berbeşti, judeţul Vâlcea. În perioada 10 iunie 2017 - 10 mai 2018, Milorad Cumpănășoiu a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi funcţiile de director şi manager în cadrul unei societăţi comerciale al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Vâlcea (CET Govora). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu funcţia de director sau manager la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interese judeţean ori înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului judeţean în cazul consilierului local. Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Primarul din Berbești, Milorad Cumpănășoiu, a PIERDUT procesul de incompatibilitate cu Agenţia Naţională de Integritate”

  1. Foarte important ar fi ca ipochimenul impostor sa returneze sumele incasate illicit iar in urmatorii ani sa nu mai poata ocupa functii publice.
    Dupa deviza , “fara corupti in functii publice”.
    Asa se intorc sloganurile mincinoase impotriva derbedeilor din politica. Cit mai multe jeguri eliminate pentru ca , numai asa se primeneste societatea romaneasca.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe