Polițiștii valceni avertizează Guvernul că nu vor mai face anumite activități dacă nu le cresc salariile

miercuri, 15 decembrie 2021

Câteva zeci de poliţişti din Sindicatul Europol au pichetat, marţi, Prefectura Vâlcea în semn de protest faţă de faptul că salariile nu le-au fost majorate anul trecut şi nici nu sunt anunţate măsuri pentru creşterea acestora anul viitor, aşa cum prevede Legea salarizării unitare din 2017.

Liderul din Vâlcea al Sindicatului Europol, Ion Stuparu, a declarat că poliţiştii vor trece şi la alte forme de protest, cum ar fi ca începând cu 1 ianuarie 2022 să refuze să mai participe la acţiunile de prevenire a pandemiei de COVID-19 sau să mai facă ore suplimentare ori programul de permanenţă la domiciliu - mentioneaza stiripesurse.ro

  • "Acesta este primul semnal de alarmă pe care îl tragem. Sperăm să nu ajungem şi la alte măsuri de protest. După cum am transmis, de la 1 ianuarie, dacă vom avea parte de aceeaşi atitudine, adică de îngheţări salariale sau ale sporurilor, ca să numai vorbim de tăieri că deja acum, pe lângă îngheţarea anumitor sporuri, tocmai am primit vestea că o să se taie şi norma de echipament, acei bani din care ne achiziţionam uniformă pentru că ministerul nu putea nici să ne asigure necesarul de uniformă prin serviciile de logistică, vom refuza să mai facem anumite activităţi pe care le facem benevol, gen vom refuza să mai facem ore suplimentare, vom refuza să mai facem aşa zisă permanenţă de la domiciliu şi vom refuza să mai desfăşurăm activităţi legate de prevenirea pandemiei de COVID -19, activităţi care nu au fost prevăzute în fişa postului de când a început pandemia aceasta", a afirmat Ion Stuparu.

Preşedintele Europol Vâlcea a precizat că apelul lor se îndreaptă în special către ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care nu a anunţat până acum nimic în sensul majorării salariilor în structurile subordonate MAI. "Domnul Bode am văzut că nu are nici cea mai mică atitudine faţă de noi, de jandarmi, de pompieri. La ceilalţi miniştri am văzut discursuri de genul că salariile profesorilor sunt prea mici şi trebuie să le majorăm, că salariile personalului din sănătate sunt prea mici şi că trebuie făcut ceva pentru ei. Numai ministrul Bode nu observă că şi salariile noastre sunt la jumătatea grilei de salarizare la care trebuie să ajungem în anul 2022, adică peste vreo două săptămânii", a menţionat Stuparu.

El s-a declarat nemulţumit că poliţiştii nu au beneficiat de toate majorările prevăzute în legea salarizării unitare.

  • "Anul trecut am avut o surpriză înainte de Anul Nou, pentru că nu am avut destule de când a intrat în vigoare legea salarizării aşa zis unitară, dar care nu e unitară deloc pentru că unii au beneficiat de majorări salariale pe grila din 2022 încă din anul 2017, alţii din anul 2018, iar alţii, care au fost consideraţi mai fraieri, ar fi trebuit să aibă aceste creşteri în cinci ani. Numai că după vreo doi ani au constatat că nu ar mai fi bani, după ce ceilalţi au ajuns pe grila maximă. Nu putem accepta ca din nou să păţim ce am păţit anul trecut şi am hotărât să tragem un semnal de alarmă actualului guvern, noii coaliţii care este majoritară în Parlament şi ar putea să ia orice măsură doreşte", a precizat liderul din Vâlcea al Sindicatului Europol.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe