Festivalul Colindului Vâlcean, organizat anul acesta în patru localităţi; Grigore Leşe va concerta la gală

vineri, 3 decembrie 2021

Ediţia din acest an a Festivalului Colindului Vâlcean se va desfăşura în patru localităţi reprezentative pentru fiecare zonă a judeţului, laureaţii din aceste zone urmând să fie reuniţi pe 17 decembrie într-o gală festivă ce va avea loc în municipiul reşedinţă, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Constantin Rădulescu.

 FF6F556C-6851-4D70-AF69-97CAED08B909

Rădulescu a menţionat că festivalul cântecelor de Crăciun vâlcene se va desfăşura la Horezu, Băbeni, Prundeni şi Titeşti, localitate care deţine de altfel şi un colind aflat în patrimoniul UNESCO. Măsura de a organiza evenimentul din acest an în patru locaţii diferite a fost luată ca urmare a restricţiilor impuse în această perioadă de pandemia de COVID-19.

‘Suntem la ediţia a VI-a şi această ediţie va fi specială. De ce? Pentru că suntem în aceste restricţii pandemice şi atunci ne-a venit ideea să nu facem doar în sala Consiliului Judeţean, cu restricţiile de rigoare, pentru că vor fi participări limitate ş.a.m.d. Vom avea patru ediţii zonale, în care vom strânge zone din judeţul Vâlcea, la Horezu, la Băbeni, la Prundeni şi la Titeşti, unde se va ţine practic Festivalul Colindului Vâlcean’, a precizat preşedintele CJ Vâlcea.

Gala Festivalului Colindului Vâlcean, care va reuni laureaţii celor patru ediţii zonale, va avea loc pe 17 decembrie, începând cu ora 17,00, în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Vâlcea, pe scenă, alături de colindători vâlceni, urmând să urce şi cunoscutul interpret de muzică populară maramureşean Grigore Leşe, invitatul special al organizatorilor – Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe