Familia Dan si Dorina Mutu, care deţine Annabella, intenţionează să se extindă prin cumpărarea fabricii de conserve Fabka Group din Bărăgan

marți, 28 decembrie 2021

Familia Mutu din Vâlcea, care deţine Annabella, intenţionează să se extindă prin cumpărarea fabricii de conserve Fabka Group din Bărăgan

Annabella Fabrica de Conserve Râureni, companie care face parte din grupul Annabella, deţinut de familia Dan si Dorina Mutu din Ramnicu Vâlcea, intenţionează să preia Fabka Group, potrivit informaţiilor furnizate de Consiliul Concurenţei, care a autorizat tranzacţia - relateaza zf.ro

Compania Fabka Group este deţinută de omul de afaceri libanez Serge Karam Bou (50%) şi Pioniconstruct (50%), care este deţinută la rândul său de Ionică Popescu, potrivit Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Pioniconstruct mai are şi calitatea de asociat în Agro Holding Annabella (35%), companie care face parte din grupul Annabella. Astfel, Ionică Popescu ar rămâne în continuare în business alături de familia Mutu şi doar Serge Karam Bou ar ieşi de tot din acţionariat.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, se arată în comunicatul de presă trimis de Consiliul Concurenţei. ZF a scris recent că există mulţi bani în piaţă pentru achiziţii şi industria alimentară se află pe radarele investitorilor.

Fabka Group este un business de 22,6 milioane de lei (circa 4,5 mil. euro) în 2020, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, şi un profit de 98.000 de lei, la jumătate faţă de 2019, având peste 130 de angajaţi, conform Confidas.ro. Fabrica este situata în centrul Baraganului, la 140 km distanţă de Capitală, într-una dintre zonele cele mai fertile din România, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Fabrica de conserve de legume şi fructe a fost fondată în 1968. Ea ocupă 200.000 mp (20 ha) de teren şi include circa 40.000 mp (4 ha) de clădiri, precum şi 13 ferme ce cumulează un total de 120.000 mp (12 ha) de terenurile agricole, conform datelor de pe site-ul companiei.

Povestea Annabella a început la patru ani după Revoluţie, cu un magazin în care se vindeau fructe şi legume, iar acum este un business cu aproape 100 de magazine în trei judeţe din sudul ţării. În 2020, grupul a avut o cifră de peste 340 de milioane de lei, în creştere cu 9% faţă de anul precedent, conform datelor publice. Pe lângă retail, compania se ocupă şi de agricultură, producându-şi o parte din cantitatea de legume şi fructe pe care le comercializează, dar are şi partea de procesare, producând conserve prin compania Annabella Fabrica de Conserve Râureni, sub brandul Râureni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe