Claudia Banu: “Oltenia de sub Munte”- un proiect ambițios și inovator

duminică, 19 decembrie 2021
Am avut bucuria de a mă întâlni cu unul din cei mai înflăcărați promotori ai comunității vâlcene, a tradițiilor zonei și a frumuseților naturale. Florin Stoican este cel care luptă pentru realizarea unui geoparc aspirant UNESCO, în județul Vâlcea. Discuția cu el a fost una extrem de interesantă. Noțiunea de geoparc UNESCO este de fapt un concept internațional, care dorește să aducă bunăstare zonei. Este despre oameni și despre modul în care aceștia doresc să construiască o identitate, bazată pe tradiții, pe resursele naturale și promovarea zonei.
“Un astfel de parc NU este o arie protejată și NU impune restricții”, a subliniat Florin Stoican. Crearea lui în zona noastră, a Vâlcii, ar deveni un accelerator de proiecte europene. Tradițiile din zonă: olăritul, portul românesc, lăcașurile de cult, ariile naturale și nu în ultimul rând, turismul, ar primi recunoaștere internațională.
Proiectul - “Oltenia de sub Munte”, se întinde de la Olănești până la Vaideeni și este o oportunitate de dezvoltare durabilă locală, bazată pe resursele locale.
Alături de Florin Stoican îmi doresc să mă implic pentru realizarea frumosului vis “Oltenia de sub Munte”, pentru că natura este casa noastră și a generațiilor viitoare. Pentru implicarea în educația ecologică și cultivarea grijii față de natură, protejarea mediului și inițiativele dedicate conservării mediului primiți toată aprecierea, respectul și susținerea mea. Noul An să vă aducă noi oportunități încununate de succes, putere de muncă și multă sănătate!
Claudia Banu, senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe