Chirurgia plastică – în ce moment ai nevoie de ea și ce aduce bun

luni, 27 decembrie 2021

 

Atunci când ne naștem, nu alegem cum să fim. Cei din jurul nostru au responsabilitatea de a ne transforma în oameni buni. Dar chiar și așa, ei nu poartă pe umeri responsabilitatea felului în care noi ne dezvoltăm din punct de vedere fizic. Dacă am moștenit un nas mai mare, o ureche mai puțin frumoasă sau un semn de la părinți, asta nu îi face responsabili pe ei. Și ei poate le-au moștenit. Și părinții lor și tot așa.

În ziua de astăzi, există căi prin care putem scăpa de complexele pe care le avem. Chirurgia plastică este una dintre ele. Iar cea de-a doua, poate cea mai utilă pe termen lung, este acceptarea felului în care arătăm. Subiectul acestui articol îl face necesitatea chirurgiei plastice și avantajele cu care vine la pachet. Deși este văzută ca un moft de multe persoane, aceasta este necesară în anumite cazuri.

În ce situații ai nevoie de chirurgie plastică și cu ce rămâi în urma ei

 • Chirurgia plastică la nivelul feței. Aceasta reprezintă o necesitate atunci când avem anumite defecte din naștere, cum ar fi gura de lup. Aceasta presupune că cerul gurii plus buza de sus este despicată. Copiii, căci operația se face în copilărie, se pot confrunta cu dificultăți de vorbire, probleme sociale și emoționale. În acest caz este necesară intervenția.

Într-un alt caz, al unor urechi „clăpăuge”, așa cum sunt denumite, operația este și ea necesară, însă pe motive estetice. De ce? Pentru că aspectul fizic este un lucru foarte important din punct de vedere social. Din cauza faptului că sunt persoane cărora le este mai dificil să înțeleagă faptul că unii și alții s-au născut cu anumite defecte, aceia care au aceste imperfecțiuni devin ținta criticilor. În timp, stima de sine, acceptarea necondiționată și încrederea în sine pot scădea considerabil, ducând la diverse probleme de natură emoțională poate mai greu de corectat decât ar fi două urechi care nu sunt uniforme. Este important de reținut faptul că prețul operației de corectie a urechilor diferă de la clinică la clinică și de la specialist la specialist. Clinica Drsorinparasca.ro oferă, însă, cele mai avantajoase prețuri pentru orice buzunar. O altă situație este aceea când avem un nas mai mare și diform cauza fiind o deviație de sept. Acest lucru poate cauza dificultăți de respirație, infecții frecvente ale sinusurilor și/sau sforăit puternic. Corectarea unui sept deviat este adesea combinată cu o componentă cosmetică pentru a face ca nasul să arate corect după operație.

 • Operații de reconstrucție după accidente sau boli. Dacă o persoană a fost grav rănită într-un accident de mașină, a fost mușcată rău de un animal sau a suferit un alt incident traumatic, un chirurg plastician poate ajuta la repararea cicatricilor și la restabilirea aspectului său pentru ca partea aceea a corpului să funcționeze corect. Chirurgia plastică după boli și răni, de asemenea, crește adesea încrederea în sine și stima de sine. Spre exemplu mastectomia: după mastectomie reconstrucția sânilor este importantă pentru multe femei. Le ajută să se vindece și să înceapă să se simtă „normale” după cancerul de sân. De cele mai multe ori acest lucru este la fel de important pentru sănătatea unei persoane ca și bunăstarea fizică.

 

 • Lifting de ochi (sau blefaroplastie). Aceasta este adesea necesară din punct de vedere medical. Căderea semnificativă a pleoapelor poate face ca pielea să atârne peste gene, afectând capacitatea unei persoane de a vedea. Acest lucru le poate influența negativ capacitatea de a conduce, de a vedea la laptop sau telefon și multe altele. Purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact poate fi și ea dificilă cu ochii căzuți.

Cu ce rămâi în urma operațiilor estetice? Cu speranța că viața ta va fi una la fel de normală ca a celorlalți. Cu încredere în tine că poți depăși obstacolele care intervin în calea ta. Cu stimă și respect față de tine. Iar cu acestea poți dezvolta o personalitate puternică ce te poate face un om remarcabil.

Sursă foto: Freepik.com.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe