300 de copii au primit daruri în cadrul proiectului social „Milostenie creștină în suflet de copil!”

marți, 21 decembrie 2021

Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Proiectul socio-educațional „Milostenie creștină în suflet de copil!”, derulat în parteneriat cu Școala „Take Ionescu” din Municipiul Râmnicu-Vâlcea și Centrul de Consiliere și Informare Doamna Maria Brâncoveanu, care oferă servicii de sprijin pentru femei însărcinate și familii în dificultate, face parte din programele social-filantropice desfășurate de către Arhiepiscopia Râmnicului.

Acțiunea social-filantropică a fost derulată cu prilejul sărbătoririlor de iarnă, de către Centrul de Consiliere și Informare Doamna Maria Brâncoveanu, în colaborare cu Școala Gimnazială „Take Ionescu”, iar beneficiarii, copii proveniți din medii defavorizate, au primit pachete cu dulciuri, rechizite, jucării și produse vestimentare.

Proiectul a oferit posibilitatea unui număr de 300 de copii, din județul Vâlcea, de a petrece sărbătorile Nașterii Domnului într-o stare de speranță și bucurie.

“În cadrul acestei activități, ne dorim, profesori, elevi și părinți, ca prin acțiunea de voluntariat desfășurată să aducem un zâmbet pe chipul celor care au o situație financiară precară. Elevii care frecventează unitatea noastră sunt foarte sensibili la nevoile celorlalți, la nevoile comunității, așa că s-au mobilizat exemplar și au contribuit la colectarea unei cantități impresionante de hăinuțe, încălțăminte și jucării. Donând fiecare după posibilități, unii mai mult, alții mai puțin, dar din tot sufletul și cu multă bucurie, copiii au dat dovadă de generozitate și solidaritate..”, a precizat doamna Profesor Soare Florina, Director al Școlii Gimnaziale „Take Ionescu”.

“În scopul cultivării și dezvoltării spiritului de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, am încercat să oferim un sprijin material și mai ales afectiv copiilor defavorizaţi din județul Vâlcea, pentru care de multe ori, o nouă zi implică o luptă pentru supravieţuire. Aducem mulțumire atât elevilor cât și tuturor cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale Take Ionescu, implicate în buna desfășurare a acestui proiect, care  a oferit elevilor ocazia de a face bine, de a înțelege faptul că valoarea unei fapte poate schimba vieți..” a subliniat doamna Viorica-Adriana Iancu, Consilier social al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe