Terapia cu anticorpi monoclonali, introdusă şi în spitalele COVID-19 din judeţ

luni, 1 noiembrie 2021

Un număr de 36 de fiole de anticorpi monoclonali, terapie folosită pentru pacienţii aflaţi la debutul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 în scopul prevenirii dezvoltării unor forme severe de boală, au fost distribuite luna trecută către unităţile spitaliceşti din judeţ în care sunt tratate persoanele cu COVID-19, a anunţat, luni, Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, fiolele de anticorpi monoclonali au fost primite de Ministerul Sănătăţii împreună cu 131 de flacoane de RoActemra (tocilizumab), medicament folosit în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, care au ajuns, de asemenea, în spitalele din judeţ dedicate pacienţilor COVID-19.

Reprezentanţii DSP Vâlcea au precizat că, în prezent, în unităţile spitaliceşti din Vâlcea se află 327 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 12 sunt internate la ATI.

La nivelul întregului judeţ sunt active 3.087 de cazuri de COVID-19, în 37 de localităţi din cele 89 rata de infectare fiind de peste 6 cazuri noi de îmbolnăvire la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă se înregistrează în comuna Dăeşti şi în staţiunea Călimăneşti, de 13,33 şi respectiv 13,02.

În municipiul Râmnicu Vâlcea incidenţa a scăzut la 11,28 de la 12,47 cât a fost vinerea trecută, însă rămâne cu cel mai mare număr de cazuri active din judeţ – 1.328.

Sursa: PRESSONLINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe