Sparle si soparle, 22.11.2021

duminică, 21 noiembrie 2021
  • Directorul Uzinei Mecanice Băbeni a declarat pentru Antena 3 că exclude posibilitatea ca uzina să fi explodat pur și simplu și bănuiește că de vină ar fi un muncitor care ar fi făcut o manevră greșită. „În acea încăpere, tehnologia de lucru spune că o singură persoană și maxim 10% din timp. Îmi pare rău să o spun, dar ITM a declarat că lucrătorul a fost vinovat de nerespectarea instrucțiunilor de lucru”, a declarat directorul uzinei, Gheorghe Lori Boian. Directorul bănuiește că unul dintre cei patru lucrători aflați înăuntru ar fi făcut o manevră greșită. Explozia produsă joi la Uzina Mecanică din Băbeni - în urma căreia patru persoane au murit, iar alte trei au fost rănite grav - s-a produs în timp ce muncitorii participau la un instructaj de casare a muniţiei, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În urma deflagrației au murit un bărbat în vârstă de 62 de ani, șef de echipă, doi bărbați în vârstă de 54 de ani și o femeie de 52 de ani, toți patru fiind confecționeri de produse pirotehnice. Au fost rănite trei în vârstă de 42, 52 şi 54 de ani.

 

  • Începând de luni, 22 noiembrie 2021, Inspectoratul Județean în Construcții Vâlcea își va deschide porțile în noul sediu din str. General Magheru nr. 31, municipiul Râmnicu Vâlcea (lângă CAS și Cofetăria Arkadia). În ultimii ani, sediul a funcționat în clădirea Trezoreriei Statului, din spatele BCR. Inspectoratul de Stat în Construcţii este organismul tehnic specializat desemnat să exercite, potrivit legii, controlul de stat cu privire la respectarea disciplinei în urbanism şi a regimului de autorizare a construcţiilor, precum şi la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calităţii în construcţii.

 

  • Vești proaste pentru tiriști! Se prelungesc restricțiile de tonaj (7,5 tone) pe DN7 la Cotmeana până la data de 3 decembrie 2021. Pentru continuarea lucrărilor de consolidare a rambleului și pentru refacerea părții carosabile pe DN 7, comuna Cotmeana, județul Argeș, pe sectorul cuprins între km 143+600 - km 144+600, se prelungesc restricțiile de tonaj până în data de 03.12.2021. Pe perioada executării lucrărilor, pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone se recomandă alte rute ocolitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe