„Sfântul Apostol Andrei a împărtăşit poporului român lumina cunoaşterii lui Dumnezeu, lumina credinţei şi lumina faptelor bune”

marți, 30 noiembrie 2021

„Sfântul Apostol Andrei s-a dăruit întru totul misiunii pentru care a fost găsit vrednic de Mântuitorul Hristos”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua prăznuirii Apostolului românilor.

„Sfântul Apostol Andrei a împărtăşit poporului român lumina cunoaşterii lui Dumnezeu, lumina credinţei şi lumina faptelor bune - a arătat, în continuare, Înaltpreasfinția Sa. Martor al revelației dumnezeiești în mod nemijlocit, Sfântul Andrei a făcut cunoscute poruncile lui Dumnezeu, Evanghelia propovăduită de Mântuitorul Hristos, Care i-a ales și i-a învățat pe Sfinții Apostoli dreapta credință, dreapta viețuire și dreapta cinstire a lui Dumnezeu, spre propovăduire neschimbată, până la sfârșitul veacurilor. Împlinea în mijlocul poporului român misiunea sfântă la care fusese chemat împreună cu fratele său, Sfântul Apostol Petru: „Noi v-am adus la cunoştinţă puterea Domnului nostru Iisus Hristos şi venirea Lui, nu luându-ne după basme meşteşugite, ci fiindcă am văzut slava Lui cu ochii noştri” (II Petru I, 16).
Predica Sfinților Apostoli a fost centrată pe credința că Domnul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Cel Unul-Născut din Tatăl mai înainte de toți vecii, Care S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria, Care a murit și a înviat pentru pentru ridicarea neamului omenesc din robia păcatului și a morții.
Credința în Domnul Iisus Hristos se exprimă prin mărturisirea numelui Său: „De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire” (Romani X, 9-10). Dar nu singură credința este mântuitoare, ci mărturisirea celor crezute, cum spune Însuși Mântuitorul: „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Matei X, 32-33).
Sfântul Apostol Andrei a devenit icoană vie a curajului de a mărturisi Adevărul. Dar nu numai prin curaj și statornicie s-a umplut  de slava lui Dumnezeu, cât mai ales prin împlinirea poruncii iubirii, fără de care nimeni nu poate să-L vadă pe Dumnezeu”, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe