Râmnicu Vâlcea – loc fruntaș la nivel național și European privind calitatea aerului și spațiile verzi!

marți, 30 noiembrie 2021

Râmnicu Vâlcea – loc fruntaș la nivel național și European privind calitatea aerului și spațiile verzi!

Locuri fruntașe pentru Râmnicu Vâlcea într-un clasament privind spațiile verzi și poluarea realizat de ISGlobal (Institute for Global Health) Barcelona în 1000 de orașe din 31 de țări europene. Între cele 35 de orașe din România care au fost analizate de către institutul de cercetare din Spania, orașul nostru se situează pe poziții remarcabile în ceea ce privește spațiile verzi și aerul curat pe care îl respiră râmnicenii. Astfel, la capitolul vegetație, Râmnicul se află pe cea de-a doua poziție în topul național (după Alba Iulia), iar la spațiile verzi - pe prima poziție! Referitor la lipsa poluării cu particule PM 2.5 (cele mai periculoase pulberi de praf în suspensie, din cauza faptului că nu pot fi filtrate în procesul respirației, având doar 2.5 microni în diametru), municipiul de la poalele Capelei este pe poziția a șasea (după Tulcea, Bistrița, Botoșani, Piatra Neamț și Suceava), iar cât privește nivelul scăzut al poluării cu dioxid de azot (NO2), suntem din nou pe primul loc la nivel național!
Printre cele 35 de orașe din România monitorizate se numără București, Cluj Napoca, Timișoara, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu sau Brașov.
De apreciat și că, în topul tuturor orașelor din Europa analizate, facem o figură mai mult decât onorabilă: poziția 110 în funcție de indicele de vegetație, 87 - în clasamentul spațiilor verzi și suntem pe locul 24 la calitatea aerului dat de absența poluării cu dioxid de azot!

https://isglobalranking.org/ranking/romania#air

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe