Pandemia ți-a afectat considerabil afacerea? Iată cum să o pui pe roate cu doar câteva trucuri simple!

vineri, 26 noiembrie 2021

 

Nu puține sunt afacerile care au avut de suferit enorm din cauza schimbărilor economice, politice și sociale din ultimii doi ani. Chiar dacă lupta împotriva efectelor devastatoare ale apariției și schimbării virusului SARS-Cov2 nu a luat sfârșit, cifrele oficiale sunt din ce în ce mai îmbucurătoare, iar liderii de business trebuie să fie pregătiți să revină în forță pe piață.

Faci parte din categoria acelora care au înregistrat o scădere considerabilă a profitului sau chiar o lipsă a lui în perioada ce a trecut? Dacă răspunsul la această din urmă întrebare este unul afirmativ, este cazul să-ți faci un plan de redresare bine pus la punct pentru a nu te supune riscului de a fi chiar exclus din ringul afaceriștilor.

Află care sunt trei pași care te vor ajuta pe tine și pe angajații tăi să depășiți situația dificilă cauzată de pandemie: 

 

  • Orientarea către piețe noi

Versatilitatea este un atu de o importanță nebănuită pe care orice business ar trebui să încerce să-l cultive. Contextul actual a impus majorității covârșitoare a întreprinderilor, indiferent de dimensiunea acestora, să dobândească o foarte mare capacitate de adaptare pentru a se menține pe piață, și acesta a fost doar unul dintre numeroasele efecte ale pandemiei asupra economiei. Date fiind condițiile aride în care trebuie să supraviețuiască afacerea ta, este extrem de important să fii orientat și să urmezi direcții noi, nebănuite, pentru a o menține și, într-un final, a o ajuta să crească. Întreabă-te cum poți să lărgești cercul clienților tăi, care sunt cerințele publicului tău țintă în prezent, care dintre eforturile de schimbare a direcției de business merită cu adevărat.

 

  • Utilizarea eficientă a timpului și energiei, apelând la un sprijin digital

În această perioadă de redresare, o adevărată primăvară a lumii afacerilor, este extrem de important să știi să-ți gestionezi inteligent resursele de timp, de bani și de energie.  Caută să distribui din responsabilitățile tale unor ajutoare care să te scutească de eforturi pe care le-ai putea evita. Un astfel de ajutor este tehnologia. Încearcă un program de salarii, spre exemplu, pentru a salva timpul și energia pierdute cu detaliile administrative și de contabilitate din cadrul întreprinderii tale. Ciel.ro îți pune la dispoziție un astfel de program,  garantându-ți că îți va ușura munca fără a face rabat de la calitatea acesteia. 

 

  • Sporirea atenției față de angajați și față de starea acestora de bine

Ultimul, dar nu cel din urmă aspect care trebuie menționat este acela de a-ți trata angajații cu un respect deosebit, având grijă de starea lor de bine. Cu ocazia multiplelor zile și nopți petrecute acasă, oamenii au avut timp să mediteze asupra priorităților lor în viață și au înțeles că nu merită să pierzi timpul într-un mediu toxic, în care ești folosit și prea puțin luat în considerare. Arată-le angajaților tăi că munca lor este apreciată. Uneori, este suficientă o vorbă bună. Alteori, sunt de preferat bonusurile, cadourile și surprizele inedite.

Așadar, dacă business-ul tău a fost foarte puternic afectat de pandemie, nu e un capăt de lume! Soluții există pentru toate problemele, fiind nevoie doar de optimism și perseverență din partea ta și a echipei cu care colaborezi.

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe