Măsuri de siguranță ale șoferilor pentru sezonul de iarnă - Pregătește mașina corespunzător pentru drumuri bune

vineri, 26 noiembrie 2021

 

Nu aștepta zăpada ca să primești un semn că a venit momentul să dai un ‘’update’’ mașinii tale. Simplul fapt că nivelul de umiditate este extrem de ridicat și temperaturile sunt scăzute în permanență, trage deja semnalul de alarmă că mașina trebuie echipată corespunzător pentru sezonul rece.  

Adaptarea mașinii la condițiile de drum specifice sezonului rece:

  • Începe cu o inspecție tehnică și rezolvă în timp util orice eventuală defecțiune. Pe zăpadă, polei, ploi și ger, mașina este suprasolicitată, prin urmare orice problemă tehnică minoră se poate transforma într-o reparație costisitoare. 
  • Verificarea frânelor. Atunci când schimbi anvelopele, solicită și o analiză asupra plăcuțelor de frână și a discurilor. Inspectarea sistemului de frânare este utilă cu atât mai mult cu cât urmează un sezon cu drumuri pe drumuri înghețate. 
  • Schimbă lichidul de parbriz. Ar fi bine să te ocupi de acest aspect încă de la finalul lunii octombrie. Și nu uita să eliberezi tot lichidul de vară din rezervor, care a fost folosit în ultimele luni. Altfel, există riscul furtunurilor sparte și a vizibilității slabe în plină iarnă. 
  • Protejează bateria. Cu cât temperaturile sunt mai scăzute, cu atât bateria mașinii este mai solicitată. Curăță bornele vehiculului și evită drumurile scurte cu consumatorii porniți. În caz contrat, reduci durata de viață a acumulatorului. 

 

BONUS: Sfaturi pentru întreținerea și folosirea corectă a anvelopelor de iarnă:

  • Alege doar anvelope de iarnă calitative. Reține că siguranța ta și a mașinii reprezintă o investiție, deci nu fi tentat să economisești în cazul unor anvelope bune. 
  • Dacă tot tratăm acest subiect delicat, atunci aplică următoarele sfaturi referitoare la anvelope. Se recomandă montarea jantelor mai mici cu anvelope înguste. Acest aspect îți asigură un confort mai ridicat și o aderență mai mare pe zăpadă.  
  • Verifică periodic presiunea din anvelope. Acest obicei te va scuti de disconfortul produs de anvelope uzate cu aderență slabă. 
  • Anvelopele de iarnă te ajută să faci față mai multor provocări. Pe lângă condițiile meteo, zăpadă sau gheață, adică factori de risc pentru siguranța ta, poți întâlni drumuri de iarnă sau off-road. În toate aceste cazuri acumulate, mașina ta are nevoie mai mult ca oricând de o tracțiune puternică, iar tu de un control cât mai bun al anvelopelor. 
  • Dacă tot am atins subiectul condițiilor meteo, atunci probabil că întrebarea ta este: cât de aspră trebuie să fie vremea, astfel încât să îți poți da seama că a sosit timpul pentru anvelope de iarnă? Răspunsul este următorul: dacă locuiești într-o zonă cu temperaturi constante sub 7°C (zona de munte, de exemplu) sau conduci în condiții specifice anotimpului de iarnă (zăpadă, polei, îngheț etc.), anvelopele de iarnă sunt o necesitate. 
  • Cauciucurile de iarnă adaptează capacitatea de oprire, pornire și virare ale mașinii la drumurile înghețate. Află aici mai multe informații.
  • Compușii din componența cauciucurilor trebuie să asigure aderență și elasticitate pe drumuri cu polei și umezeală. Aceste două atribute sunt de maximă importanță pentru mașina ta, astfel încât, în caz de derapaj sau frânări întârziate, nici cele mai performante sisteme de siguranță nu fac față. 
  • Anvelopele de iarnă încetinesc uzura anvelopelor de vară și a celor all-season și în plus, le apără de condițiile vitrege ale sezonului rece. E-roți.ro pune la dispoziție cea mai variată gamă de anvelope pentru toate buzunarele, iar dacă vei intra pe site, vei descoperi mai multe detalii pentru achiziții corespunzătoare mașinii tale! Cumpărarea unor anvelope de iarnă, te poate ajuta să economisești mai mult pe parcurs.

 

 

Iarna este cel mai dificil sezon pentru toți șoferii. Este perioada în care crește distanța de frânare și totodată abilitățile de șofat, iar performanțele mașinii sunt puse serios la încercare. Ia-ți măsuri de siguranță înainte de prima ninsoare și evită incidentele prin respectarea recomandărilor sugerate anterior. 

 

Sursa foto: shutterstock.com 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe