Laurențiu Cazan: Proiectul ADI-APA a intrat în linie dreaptă

marți, 16 noiembrie 2021

Cel mai important proiect al județului Vâlcea, în valoare de peste 200 de milioane de euro a fost depus ieri, la Ministerul Fondurilor Europene.

“Am fost susținătorul acestui program, încă din faza de proiecție, deoarece el este unul civilizator, esențial pentru dezvoltarea localităților și calitatea vieții din județul Vâlcea. Îi felicit pe toți contributorii, în mod egal și îi asigur de toată susținerea mea, în procesul de implementare.

Am discutat la Ministerul Fondurilor Europene cu secretarul de stat, Cristian Roman și cu doamna Cecilia Văduva, secretar general adjunct, despre importanța capitală a acestui proiect, depus pentru aprobare, pentru cetățenii din județul pe care îl reprezint, în Parlament. Am primit asigurări că acest proiect se va implementa, în termenii corecți, spre satisfacția locuitorilor din orașele și comunele care vor beneficia de investițiile lui majore.” A declarat deputatul vâlcean Laurențiu Cazan, susținător dedicat al acestui proiect.

Programul Operațional Infrastructura Mare, denumit, pe scurt, POIM, este un program european, care a fost elaborat pentru a fi în acord cu nevoile de dezvoltare ale României, iar Strategia POIM este orientată spre obiectivele Strategiei Europa 2020, în corelare cu Programul Naţional pentru Reformă şi cu Recomandările Specifice de Ţară. El promovează energia verde și eficiența energetică, printr-o utilizare foarte eficientă a resurselor și a unor moduri de transport prietenoase cu mediul.

Fie că este vorba de lucrări de extindere rețele de alimentare cu apă, reabilitări conducte sau conducte noi, de captări de apă sau de modernizări stații de tratare, proiectul aduce nivelul de civilizație european în zeci de mii de gospodării ale cetățenilor vâlceni, propune, un standard nou, aduce apa și canalizarea, care lipseau cu desăvârșire sau erau blocate de investiții incomplete.Aceste lucrări de modernizare ridică standardul de locuire și crează locuri de muncă pentru vâlceni, micșorează diferențele dintre sat și oraș, în timp ce diminuează costurile de exploatare.

“Vă voi ține la curent cu stadiul acestui proiect și țin să mulțumesc pentru colaborare instituțiilor vâlcene și primarilor din comunele, care au înțeles importanța proiectului și care s-au implicat activ, în realizarea lui, îndeosebi, primăriei Râmnicului, Apavil, Asociației ADI –APA, care sunt actorii cei mai importanți ai acestui atât de necesar proiect de dezvoltare european.” a mai declarat Laurențiu Cazan.

Laurențiu Cazan, deputat PNL de Vâlcea           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe