Falimentara companie OLTCHIM a ajuns la capitaluri proprii negative de 2 miliarde de lei și datorii de peste 2,33 miliarde de lei

duminică, 21 noiembrie 2021

 

Potrivit situaţiilor financiare întocmite la 31 decembrie 2020, valoarea capitalurilor proprii ale SC Oltchim SA (aflată în faliment) era negativă, de 2 miliarde de lei, iar datoriile au ajuns la suma de 2,33 miliarde de lei. Spre exemplu, la finele anului 2019, SC Oltchim SA înregistra datorii comerciale în sumă de 763 milioane de lei, față de 330 milioane de lei la 31 decembrie 2018. Creşterea datoriilor la data de 31 decembrie 2019 față de 31 decembrie 2018 se datorează înregistrării de datorii suplimentare ca urmare a deciziei Comisiei Europene de ajutor de stat de care a beneficiat SC Oltchim SA.

Conform raportului administratorului special al SC Oltchim SA privind activitatea societății în anul 2020, întreprinderea a realizat anul trecut venituri totale de 10 milioane de lei, o cifră de afaceri de 340.000 de lei și un profit de 46,8 milioane de lei. Spre comparație, SC Oltchim SA a înregistrat în anul 2019 venituri totale de 92 milioane de lei, afaceri de 71,8 milioane de lei și pierderi de 1,82 miliarde de lei. Rezultatele financiare aferente anului 2019 au fost afectate de sumele înregistrare în baza solicitărilor efectuate de creditori, ca urmare a deciziei Comisiei Europene de ajutor de stat de care a beneficiat SC Oltchim SA.

Sumele înregistrate ca datorii şi implicit ca cheltuieli conform tabelului suplimentar al creanţelor faţă de SC Oltchim SA sunt: AAAS - 990,12 milioane de lei; Electrica - 498 milioane de lei; Societatea Naţională a Sării - 11,14 milioane de lei; Administraţia Naţională Apele Române - 9,94 milioane de lei. Întocmirea situaţiilor financiare ale SC Oltchim SA s-a făcut în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 2844/12 decembrie 2016 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară. Situaţiile financiare ale SC Oltchim SA au fost întocmite în baza principiului continuităţii activităţii în etapa falimentului. Auditul asupra situaţiilor financiare ale societăţii întocmite la data de 31 decembrie 2019 este realizat de către firma PKF Finconta SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Falimentara companie OLTCHIM a ajuns la capitaluri proprii negative de 2 miliarde de lei și datorii de peste 2,33 miliarde de lei”

 1. Acesta este rezultatul managementului marelui roib care de fapt a fost o mare gloaba umflata de cei care aveau nevoie de sinecure la firma de stat.
  Cum , costelus - ce are si chip la o biserica din municipiu – are teschereaua plina si case in tota Europa trebuie executat de urgenta si facut chiar sef. De celula , nu altceva. Gloaba care mintea cum respira a ramas o palida amintire ce merit ace a semanat.
  Adio , costelus. Adio.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe