Explozie la fabrica de armament de la Băbeni, Vâlcea. Patru persoane au murit

joi, 18 noiembrie 2021

O explozie a avut loc, joi, la uzina de armament Băbeni, județul Vâlcea. Potrivit ISU Vâlcea, în timpul unei operațiuni de dezamorsare a muniției, a explodat o mină antipersonal. 

ACTUALIZARE 18:00 Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul exploziei de joi, de la Uzina Mecanică Băbeni, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată într-un comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, potrivit Agerpres.

ACTUALIZARE 16:30: Patru persoane au murit, trei bărbați și o femeie. Alte patru persoane sunt conștiente și au fost preluate de ambulanțe.

„Starea răniților este una stabilă, conștienți. Aceștia sunt transportați la Spitalul de Urgență Vâlcea”, a declarat Dan Pădureanu, directorul Ambulanței Vâlcea.

„Astăzi, în jurul orei 15:00 pompierii militari au fost solicitați pentru intervenție. În urma deflagrației au rezultat patru persoane decedate și patru rănite, ulterior răniții au fost transportați la spital. Se acționează pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs evenimentul. Intervenția este în desfîșurare”, a precizat Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt ISU Vâlcea. Cele patru persoane care au murit ar fi lucrat la dezamorsarea unei mine, a mai precizat acesta.


Știrea inițială

ISU Vâlcea intervine pentru înlăturarea efectelor unei explozii la Uzina Mecanică Babeni. În urma exploziei au murit trei persoane, alte două fiind inconștiente, cu traumatisme. A fost alocat un echipaj de descarcerare, SMURD Bunești, două ambulanțe tip C și două tip B, un echipaj de stingere. Deflagrația nu este urmată de incendiu - informeaza digi24.ro

Uzina Mecanică Băbeni a fost înființată în 1983 și este concentrată pe producția de tehnologie militară. Uzina Băbeni este o companie certificata ca furnizor pentru Ministerul Apararii din Romania si pentru NATO.

În 2019, o altă explozie a avut loc la aceeași fabrică. Atunci, cauza exploziei a fost un proiectil. Un angajat de 22 de ani a murit.

Știre în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe