Explozia de la uzina de armament din Băbeni, în care au murit 4 oameni, s-ar fi produs dintr-o eroare umană

duminică, 21 noiembrie 2021

Directorul uzinei de la Băbeni a declarat pentru Antena 3 că exclude posibilitatea ca uzina să fi explodat pur și simplu și bănuiește că de vină ar fi un muncitor care ar fi făcut o manevră greșită.

”În acea încăpere, tehnologia de lucru spune că o singură persoană și maxim 10% din timp. Îmi pare rău să o spun, dar ITM a declarat că lucrătorul a fost vinovat de nerespectarea instrucțiunilor de lucru”, a declarat directorul uzinei, Gheorghe Lori Boian, potrivit hotnews.ro
Directorul bănuiește că unul dintre cei patru lucrători aflați înăuntru ar fi făcut o manevră greșită.
De altfel, autoritățile susțin că tragedia putea fi evitată.

Explozia produsă joi la Uzina Mecanică din Băbeni (Vâlcea) - în urma căreia patru persoane au murit, iar alte trei au fost rănite grav - s-a produs în timp ce muncitorii participau la un instructaj de casare a muniţiei, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În urma deflagrației au murit un bărbat în vârstă de 62 de ani, șef de echipă, doi bărbați în vârstă de 54 de ani și o femeie de 52 de ani, toți patru fiind confecționeri de produse pirotehnice. Au fost rănite trei în vârstă de 42, 52 şi 54 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe