Eugen Neata, deputat PSD: Zece obligații pe care le are guvernarea care urmează

vineri, 12 noiembrie 2021
Într-o intervenție publică pe care a avut-o zilele trecute după consultările pentru programul de guvernare, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat: „Am vorbit foarte mult pe structurarea programului de guvernare, vom începe mâine discuțiile pe fiecare capitol în parte. Din punctul nostru de vedere, programul de guvernare ar trebui cumva conceput cu măsuri pe termen scurt și cu măsuri pe termen mediu pentru creșterea nivelului de trai până în martie și depășirea iernii, fiindcă toți românii sunt afectați de criza energetică și de pandemie și, pe urmă, restul de program de guvernare până la finele anului 2024”. Reiau aceste cuvinte pentru a confirma așteptările pe care oamenii le au de la guvernarea care se pregătește.
Încă de la începutul acestor negocieri, social-democrații au enunțat zece obligații pe care le are guvernarea care urmează:
1. plafonarea prețurilor la energie;
2. compensarea facturilor plătite pentru energie de consumatorii casnici și de firmele mici și mijlocii;
3. subvenționarea gigacaloriei;
4. aplicarea legii consumatorului vulnerabil;
5. creșterea alocației pentru copii;
6. creșterea salariului minim;
7. creșterea pensiilor;
8. gestionarea pandemiei prin vaccinare și testare;
9. adoptarea sistemului de implementare a Planului național de redresare și reziliență;
10. alocarea fondurilor la nivel local pentru finalizarea investițiilor cu fonduri europene și pentru funcționarea autorităților locale.
Și în lista celor zece căi de administrare în forță a treburilor imediate ale României și în cuvintele rezumative ale președintelui Marcel Ciolacu se vede un principiu de gândire unitar, social-democrat, îndreptat spre protecția și spre bunăstarea oamenilor. Urmăresc și eu, ca și dumneavoastră, interpretările care se fac în legătură cu intrarea la guvernare a Partidului Social Democrat. Puține dintre ele scot în evidență acest obiectiv major al social-democrației universale: protecția economică și socială și bunăstarea oamenilor, aplicat cu consecvență și în România de toate administrațiile social-democrate pe care le-am avut.
Sunt dintre cei care cred în acțiunea politică dedicată creșterii bunăstării oamenilor și țin de fiecare dată să subliniez această trăsătură a politicii pe care o fac alături de colegii mei.
Eugen Neata, deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe