Constantin Radulescu: CJ Valcea modernizează drumul de acces către Hidrocentrala Lotru-Ciunget

miercuri, 3 noiembrie 2021

Drumul de acces către Hidrocentrala Lotru-Ciunget (DJ 701D), care are şi importanţă turistică pentru judeţul Vâlcea, va fi modernizat în întregime anul acesta, au anunţat miercuri reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ).

Modernizarea drumului a început în primăvara acestui an, în prezent turnându-se asfalt pe porţiunea care face legătura cu Drumul Naţional 7A, cel care asigură accesul dinspre Valea Oltului (DN 7) în staţiunile montane Voineasa şi Obârşia Lotrului.

‘Este un drum de o importanţă deosebită, care, pe lângă accesul la Hidrocentrala Lotru-Ciunget, le oferă turiştilor care vizitează această zonă din comuna Malaia imagini de o frumuseţe rară, dar şi posibilităţi foarte bune de cazare în pensiunile construite aici în ultimii ani. (…) Tronsonul de 1,5 kilometri, care se asfaltează în prezent, se adaugă celor 2,3 kilometri modernizaţi în primăvara acestui an, realizându-se astfel racordarea drumului judeţean cu DN 7A. Prin realizarea acestor lucrări, se modernizează întregul traseu, care porneşte din DN 7A, pe Valea Latoriţei, pentru a ajunge la Hidrocentrala Lotru-Ciunget, care anul viitor împlineşte 50 de ani de la punerea în funcţiune’, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Hidrocentrala Lotru-Ciunget este cea mai mare şi complexă amenajare hidroenergetică de pe râurile interioare ale României, cu o producţie de energie electrică de 1.100 GWh/an şi cu o contribuţie deosebită la stabilitatea şi siguranţa Sistemului Energetic Naţional, centrala de pe râul Lotru fiind proiectată să asigure şi serviciile tehnologice de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe