Colțare pentru livingul tău: 5 idei de amenajare

marți, 16 noiembrie 2021

Sursa: Vivre

Link poză: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1njY2HPF8WMJERDUQAXBJ7D3SZoQhbXaJ

Indiferent de mărimea și forma spațiului, colțarele sunt cea mai bună opțiune pentru amenajarea livingului, pentru că sunt extrem de versatile, ergonomice și vin într-o gamă amplă de forme și culori. Dacă și tu dorești să integrezi în camera de zi această piesă de mobilier, iată 5 modalități de amenajare pentru un living chic.

Așează colțarul în punctul central de reflexie a luminii

Fie că vorbim de lumina naturală sau de cea artificială, cea mai bună opțiune de a așeza un colțar este în zonele în care lumina cade direct pe el. Această opțiune ideală de amenajare favorizează inclusiv încăperile cu finisaje închise la culoare sau pe cele de mici dimensiuni. Vei găsi aici numeroase modele de colțare de diferite dimensiuni, forme și culori.

De exemplu, ca idee modernă de amenajare, poți opta pentru un colțar cu tapițerie de catifea, prevăzut cu picioare din lemn, pe care îl poți integra într-un decor modern alături de o masă dreptunghiulară din sticlă, câteva rafturi metalice și o vază cu pampas amplasată ca piesă decorativă în vecinătatea colțarului, pe o comodă frumoasă. 

Folosește colțarul drept element despărțitor

Dacă locuiești într-o garsonieră amenajată cu bucătărie open-space sau dacă îți dorești să amplasezi colțarul într-un living amplu, îl poți folosi drept element de tranziție pentru a delimita două zone distincte. Poți în acest mod să ai acces rapid la două încăperi în același timp și să extinzi în același timp spațiul vizual.

De exemplu, amplasează colțarul cu partea alungită în linia ce desparte cele două încăperi. În alegerea colțarului potrivit poți opta pentru un model în acord cu stilul celor două încăperi sau dimpotrivă, poți opta pentru o culoare îndrăzneață care să sublinieze delimitarea spațiilor.

O idee sugestivă poate fi asocierea unui colțar albastru cu decorațiuni și piese în nuanțe complementare, precum veioze portocalii și accente de același fel în încăperea înlăturată.

Transformă colțarul într-un element important al zonei de productivitate

Dincolo de relaxarea pe care ți-o poate oferi colțarul preferat, acesta poate contribui și la crearea unui mediu productiv extrem de confortabil, ca de exemplu în munca de acasă. Pentru a oferi un aer productiv livingului tău, poți amplasa colțarul central între două biblioteci sau să-l dispui cu spatele la una dintre biblioteci. Totodată, dacă spațiul este mic, te poți limita la o singură bibliotecă sau câteva rafturi supraetajate și la o măsuță compactă.

Utilizează colțarul ca pată de culoare

Dacă ai optat pentru un living cu un design minimalist și dorești să-i oferi un plus de valoare cu ajutorul colțarului, poți alege un model îndrăzneț de dimensiuni generoase, care să iasă în evidență printr-un material sofisticat, printr-o formă specială sau printr-o culoare provocatoare.

De exemplu, poți opta pentru un colțar masiv într-o nuanță albastru ciel, cu amplasare direct pe podea, pe care să-l asociezi cu perne decorative dispuse central și în colțuri. Poți continua această schemă decorativă cu un perete de fundal într-o nuanță bleumarin, cu oglinzi și tablouri vintage, cu lămpi alungite și detalii aurii. 

Așaază colțarul la nivel cu mobilierul

Dispunerea colțarului la nivel cu mobila poate fi o altă modalitate prin care să evidențiezi confortul dat de această piesă de mobilier. De exemplu, îl poți așeza la o distanță redusă de perete, distanță pe care o poți completa cu o comodă sau un dulăpior pe care să-ți depozitezi două lămpi laterale și o oglindă deosebită. În fața colțarului poți aduce o masă rectangulară cu design prețios, iar în dreapta și în stânga poți pune două fotolii suplimentare.

Deseori, camera de zi devine locul în care familia își petrece cel mai mult timp și de aceea este important să găsești o soluție de amenajare eficientă, frumoasă și confortabilă pentru toată lumea. Din acest decor ideal pentru un living modern nu poate să lipsească colțarul, o piesă de mobilier foarte versatilă, cu spațiu confortabil pentru mai multe persoane. Folosește ideile pe care ți le-am oferit și adaptează-le particularităților livingului tău pentru ca în final să poți amenaja un living primitor, cu un cadru destins și confortabil pentru toți membrii familiei tale.  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe