Amplu exercitiu de simulare a unui accident chimic la Chimcomplex

miercuri, 24 noiembrie 2021

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" al judeţului Vâlcea a anunţat, marţi, că pe platforma chimică din municipiul reşedinţă se va desfăşura, joi, un exerciţiu de cooperare în cazul producerii unui accident major în care sunt implicate substanţe periculoase, scopul acestuia fiind de a evalua capacitatea de răspuns şi intervenţie în astfel de situaţii a autorităţilor şi firmelor din acest domeniu de activitate.

Potrivit sursei citate, exerciţiul se va desfăşura între orele 10 -12, la combinatul chimic Chimcomplex, fostul Oltchim, în scenariul accidentului fiind însă implicaţi şi ceilalţi operatori economici de pe Platforma Chimică, precum şi populaţia din localităţile învecinate.

"Exerciţiul începe la ora 10,00, în Pavilionul central cu prezentarea concepţiei exerciţiului (temă, scop) şi caracteristicile operatorului economic. În jurul orei 11,15, dispeceratul operatorului afectat declanşează semnalul de ALARMĂ la DEZASTRE, compus din cinci sunete a 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele, prin sistemul centralizat de alarmare pe întreaga platformă industrială şi execută înştiinţarea operatorilor economici, localităţilor învecinate şi Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Exerciţiul se desfăşoară pe Platforma Chimică şi împrejurimi, încheindu-se în jurul orei 12,00 cu semnalul ÎNCETAREA ALARMEI, format dintr-un sunet continuu, de aceiaşi intensitate, cu durată de două minute", au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Pompierii vâlceni fac astfel apel la populaţia din zonă să nu intre în panică şi să îi sprijine în desfăşurarea exerciţiului. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe