A fost prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru execuția secțiunii 3 Cornetu-Tigveni a autostrăzii Sibiu-Pitești. Noul termen 20 ianuarie 2022

joi, 11 noiembrie 2021

 

CNAIR SA a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică Proiectare si executie „Autostrada Sibiu – Pitești, Sectiunea 3: Cornetu – Tigveni”, până la data de 20.01.2022, ora 15.00. Această decizie va permite ca perioada pentru depunerea ofertelor să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare care vor fi aduse la cunostință operatorilor economici prin Clarificările care urmează să fie publicate. De asemenea, prin această prelungire, CNAIR SA are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor ce vor fi depuse, raportat la complexitatea obiectivului de investiție. Noul termen de depunere a ofertelor a fost stabilit având în vedere faptul că informările privind rezultatul etapei de preselecție au fost comunicate în data de 01.07.2021, iar termenul inițial a fost stabilit pentru data de 25.08.2021.

Cea mai scumpă licitație de autostradă lansată vreodată în România - până la circa 1,2 miliarde de euro pentru proiectarea și construcția a 37,4 km pe autostrada A1 Sibiu - Pitești (Lotul 3 Tigveni - Cornetu) a fost deblocată după o serie de contestații, iar Compania de Autostrăzi a prelungit termenul de depunere a ofertelor până pe 20 ianuarie 2022. La această licitație lansată din septembrie 2020 s-au calificat în final șase asocieri de firme pentru a depune oferte, însă procedura s-a împotmolit în contestații. „CNAIR a câștigat definitiv și irevocabil procesul cu cei care au contestat procedura de achiziție pentru Secțiunea III a Autostrăzii Sibiu-Pitești, Cornetu – Tigveni. Noul termen pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 20 ianuarie 2022”, a anunțat secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu.

Șase firme și asocieri, calificate pentru a depune oferte pentru A1 Sibiu - Pitești, Lotul 3

La licitația pentru Lotul 3 Cornetu - Tigveni inițial s-au arătat interesate 15 asocieri de firme, o bună parte din China, însă ofertele firmelor din China au fost în cele din urmă descalificate ca urmare a modificării legislației prin care firmele din China sunt excluse de la licitațiile proiectelor de infrastructură. În cele din urmă în luna iunie au fost anunțat cele șase firme sau asocieri care s-au calificat pentru depunerea ofertelor: asocierea MAKYOL INSAAT + OZALTIN INSAAT; asocierea MAPA INSAAT + CENGIZ INSAAT; asocierea AKTOR + RIZZANI DE ECCHER; asocierea STRABAG + ACCIONA CONSTRUCCION; IMPRESA PIZZAROTTI; asocierea ASTALDI SPA + TANCRAD SRL. O firmă din Turcia, necalificată, a contestat însă decizia și, deși inițial CNSC i-a dat dreptate parțial, speța a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel, care recent au decis să respingă situația, deblocând practic licitația.

Conform licitației CNAIR publicate în SEAP realizarea celor 37,4 km de autostradă de la Tigveni la Cornetu presupune o valoare estimată între 5.324.779.469,00 și 5.807.870.404,00 lei fără TVA. CNAIR dă punctaje diferite constructorilor care oferă timpi de proiectare și execuție mai mici pornind de la maximul de 77 de luni. Conform procedurii, se dau puncte cu cât constructorul ofertează o durată mai mică, dar nu se acceptă o perioadă de proiectare mai mică de 12 luni și nici o perioadă de execuție a lucrărilor mai mică de 45 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe