Senator Claudia Mihaela Banu: 18 octombrie - Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane

luni, 18 octombrie 2021
Data de 18 octombrie este una cu semnificație specială: este Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane. Nu avem nimic de sărbătorit astăzi, însă putem face altceva: să conștientizăm din nou flagelul care afectează viețile a mii de oameni.
Traficul de persoane reprezintă una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă omenirea, fiind, de fapt, sclavie modernă. În zilele noastre se află mai mulți oameni în sclavie decât au fost înainte de abolirea acesteia. În Europa, anual sunt traficate și exploatate mii de persoane, în cele mai diverse forme.
România este una dintre țările puternic afectate de exploatarea sexuală, mii de femei fiind obligate să se prostitueze în țările vest-europene. De-a lungul anilor, în România s-au dezvoltat numeroase rețele de crimă organizată care au drept obiect de activitate traficul de carne vie. Aceste rețele au ramificații externe, funcționează după un sistem bine pus la punct, generând venituri imense pentru traficanți, cu costuri umane imposibil de cuantificat.
Mii de românce devin marfă, sunt bătute, deposedate de acte de identitate, înstrăinate de familii, ținute în teroare și vândute cu ora sau cu ziua în țările europene.
Nu trebuie să uităm despre alte categorii de victime ale traficului de persoane: cei puși să cerșească, să comită fapte ilegale sau persoanele folosite într-una dintre cele mai sinistre atrocități de care rețelele de crimă organizate sunt capabile - prelevarea de organe.
Consider că putem face mai mult pentru a-i ajuta, pentru a diminua acest sistem infracțional care produce atât de multe victime. Nu doar acele femei, acei copii și acei bărbați sunt afectați, ci întreaga societate devine vulnerabilă.
Fac un apel la oricine consideră că este o victimă a traficului de persoane sau este pe cale de a deveni una: dacă puteți să cereți ajutor, nu ezitați! Tăcerea, în acest caz, nu lucrează pentru victimă, ci pentru traficanți. La rândul lor, autoritățile trebuie să fie mai active în destructurarea rețelelor de trafic de persoane, iar fondurile alocate pentru cei care luptă cu acest tip de infracționalitate trebuie să fie pe măsură.
Împreună putem face mai mult!
246308235_425049672349531_8290589707454577640_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe