Senator Claudia Banu: Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în tot judeţul Vâlcea

miercuri, 13 octombrie 2021
Pentru că au fost mai mulți cetățeni care m-au abordat pe tema restricțiilor care se vor aplica în județul Vâlcea, postez aici sinteza Instituției Prefectului, adusă deja la cunoștința opiniei publice.
Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în tot judeţul Vâlcea, începând din 14 octombrie, atât în spaţiile publice închise, cât şi în cele deschise, potrivit unei hotărâri adoptate luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).
Este interzisă circulația persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor în toate localitățile unde incidența este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-5.00, cu excepția deplasării în interes profesional între locuință și locul desfășurării activității profesionale, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasări ale persoanelor aflate în tranzit, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
Restricțiile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. În localitățile unde este depășită rata de 7,5/1000 de locuitori, restricțiile devin valabile pentru toate zilele săptămânii. De asemenea, operatorii economici care desfășoară activități în spații închise își restrâng activitatea la maxim 50%- cafenele, terase, cluburi, teatre, cinematografe, jocuri de noroc, etc.
Incidența actualizată zilnic poate fi consultată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Județului Vâlcea: www.aspjvalcea.ro/site/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe