Scriitorul GEORGE ACHIM a mers azi la Bunul Dumnezeu. Dumnezeu să-l ierte si să-l odihnească în pace!

joi, 21 octombrie 2021
Azi, 21.10.2021, la orele 14.00, fratele meu GEORGE ACHIM ne-a părăsit de pe acest tărâm si a mers la Bunul Dumnezeu, ca împreună cu îngerii să-l aibă în pază. Dumnezeu să-l ierte si să-l odihnească în pace!
Neluțu frate, (cu toti din partea lui - Cosmin, Mihaela, Alexandra si Eric), Nina soție, Ionuț fiu, Georgiana fiică , Bogdan ginere, Lucia nepoată, Ianis nepot, te vom păstra vesnic in amintire!
... a plecat poetul din cuvinte, / printre stele, însușindu-și vina / de a fi păzit mai înainte / focul sacru, versul și lumina...
... am pierdut astăzi un Om valoros, un mentor și un scriitor prolific - vâlceanul din Păușești Otăsău, George ACHIM - veșnică fie-i amintirea!...
Dan Sirbu

 

Intregul colectiv al redactiei Ziarul de Valcea isi exprima profundul regret la disparitia fulgeratoare a bunului nostru coleg si prieten, colaborator de nadejde, scriitorul George Achim. Sincere condoleante familiei indoliate!

AchimGheorghe (George) (n. 30 mai 1950, com. Păuşeşti-Otăsău, jud. Vâlcea) – biblioteconomist; poet, prozator, memorialist, întemeietor de reviste, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania etc. Studii de actorie, regie şi estradă. Întemeietor de reviste: „Telehaz” (1990-1991), „Ţânţarul” (1996), cuplată ulterior cu „Ochean” şi apoi cu „Semn” (din 1996) etc.; volume de proză şi poezie.

George Achim a rămas toată viaţa foarte legat de comuna natală. Pentru a ajuta tineretul din Păuşeşti spre a aprofunda lucrări ale literaturii române, a înfiinţat în anul 2000 prima revistă de cultură rurală din ţară: „Otăsăul” care a adunat în paginile sale materiale ale oamenilor de pe Valea Otăsăului ( Bărbăteşti, Pietrari, Păuşeşti şi Frânceşti) .

În acelaşi timp în Râmnicu Vâlcea, din 1996, a fondat revistele „ Ochean”, „Telehaz”, care ulterior au devenit „Semn” şi „Tânţarul” sub patronajul Editurii SC CEVIS. A fost cunoscut în judeţ ca un permanent participant la evenimente culturale, lansări de carte, cenacluri , a publicat în mai multe ziare şi reviste de cultură, dar şi de informaţii din Vâlcea şi din ţară obţinând multe premii la diferite concursuri. George Achim a publicat şi o carte „ Învingătorul”, o oglindă fidelă a Râmnicului din perioada 1957-1969, perioadă care coincide cu anii de devenire „întru fiinţă” ai autorului.
George Achim a publicat constant timp de peste zece ani în „ Ziarul de Vâlcea” având în fiecare ediţie de joi o pagină de cultură , poezie şi umor.

A fost unul dintre prietenii ziariştilor vâlceni şi un necruţător critic al politicienilor pe care i-a persiflat subtil în articolele sale.

Biografie George ACHIM

Asasin din fotoliu – roman
Cap de drum – poeme
Eminescu sau Cele zece porunci ale Limbii Române – poeme
Botezul urşilor – versuri pentru copii
Chipurile Oltului – poeme
Povestea vorbirii – poezii pentru copii
Hoinar prin doruri – poeme
Cotite – fabule
Întrebări de serviciu – poeme
În grădina lui Ion – proză satirică
Iubiri ratate – proză fantastică
Drumuri – poeme
Halouri – poeme
Singur în oraş – poeme
Trăsnăile lui Gogică – poezii pentru copii
Poeme puţin bronzate – poeme
Biografiile iubirii – eseuri
Aproape de cer – poeme
Feţele ruşinii
Vreau să spun
Vămile sufletului
Pe cale cu umorul sub căruţă
Învingătorul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Scriitorul GEORGE ACHIM a mers azi la Bunul Dumnezeu. Dumnezeu să-l ierte si să-l odihnească în pace!”

  1. ... condoleanțe familiei și mulțumesc divinității că am fost contemporan cu cel care m-a învrednicit cu rangul de prieten al său - omagiu, păzitor al focului sacru al culturii vâlcene!...

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe