ROCA Investments cumpără producătorul valcean de lacuri și vopsele Sarcom, afacere fondată acum 30 de ani de frații Potop

luni, 18 octombrie 2021

ROCA Investments, parte din Impetum Group, a anunțat preluarea integrală a companiei Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România, fondată acum 30 de ani de către frații Marinică și Aurel Potop. Tranzacția este supusă aprobării Consiliului Concurenței, iar valoarea nu a fost făcută publică.
Sarcom Vâlcea, producătorul brandurilor de vopsele Sticky și Coral, produce și vinde produsele proprii sub cele două branduri în 31 de județe din România, fiind prezentă atât pe segmentul de piață cu prețuri scăzute și accesibile, cât și în zona premium. Gama companiei numără 380 de produse precum: vopsea lavabilă, tencuială, vopsea email sau diluant. Cu 116 angajați, producătorul a înregistrat afaceri de aparoape 57 de milioane de lei și un profit net de 12,3 milioane de lei - informeaza economica.net

După cifra de afaceri, Sarcom ocupa locul cinci în topul priducătorilor de lacuri și vopsele cu capital românesc.

„Generația primilor antreprenori români de după 1989, care au construit branduri românești solide, cu o excelentă reputație, se apropie de vârsta pensionării. O mare parte dintre ei nu și-au asigurat procesul de succesiune, iar în contextul actual un exit către un investitor strategic este foarte dificil. Din acest motiv am adaptat produsul ROCA la o astfel de nevoie, pentru a conserva valoare și a duce mai departe tradiții în business. Ne responsabilizează această moștenire de a fi continuatorii unei astfel de generații de antreprenori,” spune Rudi Vizental, CEO ROCA Investments.

Marinică Potop, unul dintre fondatorii companiei, spune că este important că firma va rămâne una românească și e încrezător potențialul va fi atins în următorii ani.

„Dacă nu aș fi fost convins de aceste direcții pentru viitorul companiei, tranzacția nu ar fi avut loc, nu aș fi făcut exitul”, spune Marinică Potop.

Valoarea pieței de producție pentru vopsele și lacuri din România se ridica la 1,6 miliarde de lei în 2020, cu o rată compusă anuală de creștere (CAGR) de 10%. Piața este în creștere, iar conform estimărilor, în 2024 aceasta va ajunge la 732 miliarde de lei la nivel global și 2,4 miliarde de lei la nivel local.

ROCA Investments, parte a Impetum Group, este o companie de private equity care contribuie la amplificarea potențialului companiilor, sprijinindu-le să își dezvolte strategii de business prin care accelerează creșterea valorii lor pe termen lung. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane de euro, un profit operațional (EBITDA) de cinci milioane de euro și au peste 1.000 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe