Primăria Râmnicului, anunț privind actualizarea Planului Urbanistic General și a regulamentului local de urbanism

joi, 21 octombrie 2021

 

Primăria Râmnicului a publicat zilele trecute un anunț privind actualizarea Planului Urbanistic General și a regulamentului local de urbanism aferent al municipiului Râmnicu Vâlcea. Conform art. 46 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul,cu modificarile și completarile ulterioare: ” Planul urbanistic general are atât caracter director şi strategic, cât şi caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare. Fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să îşi actualizeze la maximum 10 ani Planul Urbanistic General în funcţie de evoluţia previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali şi a necesităţilor locale”. Actualul  Plan Urbanistic General si Regulamentul  Local de Urbanism aferent, a fost aprobat prin H.C.L. nr. 18 din 30.01.2013 pentru un termen de 10 ani, și a intrat în valabilitate  începand cu data de 01.04.2013. Prin urmare data expirarii acestuia este  01.04.2023.

Inițierea demersurilor de actualizare a Planului Urbanistic General a fost aprobată prin Hotararea Consiliului  Local nr 41/31.03.2021, la propunerea primarului, pe baza referatului de specialitate al arhitectului-șef.

Ținând cont de faptul că în prezent există un program de investiții pe termen mediu și lung concretizat prin Strategia Integrata de Dezvoltare Urbană și Planul de Mobilitate Urbana si Dezvoltare, cât și oportunitatea  de finanțare a acestora din fonduri europene pentru implementarea viziunii de dezvoltare și a necesitații  schimbării funcțiunilor unor zone, se consideră oportună actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Totodată  conform art.31 din Ordinul nr. 233/2016 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul şi de elaborare şi actualizare a documentaţiilor de urbanism, cu modificarile și completările ulterioare, actualizarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism este obligatorie în situaţia în care: expiră termenul de valabilitate al documentaţiei.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2001, cu modificările şi completările ulterioare, privind amenajarea teritoriului şi urbanismul şi ale Ordinului nr. 2701/ 2010 pentru aprobarea Metodologiei de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și urbanism, vă invităm să formulaţi în scris observații, propuneri, sugestii si opinii prin înregistrarea acestora  la  Registratura Urbanism,  prin e-mail la adresa:  [email protected][email protected],  prin fax la nr. 0250731843  sau prin poștă la adresa din  str. General Praporgescu, nr. 14,  Ramnicu Valcea,  Jud. Valcea.

Prin publicarea anunțului se aduce la cunoștința publicului interesat de această investiție posibilitatea,modul şi perioada, locul şi orarul în care se pot transmite observaţii, opinii, sugestii la sediul autorităţii publice competente pentru aprobarea P.U.G. pana pe data de 11.11.2021. Anunțul de intenție privind elaborarea P.U.G este publicat pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Ramnicu Valcea, www.primariavl.ro / Directia Urbanism/PUZ,PUD,PUG,Studii si Regulamente/PUG/Intentii si dezbatere. De asemenea, cei interesați pot discuta propunerea cu iniţiatorul  P.U.G. şi pot formula observaţii, opinii, sugestii legate de reglementările propuse, înainte de elaborarea planului urbanistic general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe