Petreci cu familia câteva zile la Curtea de Argeș toamna aceasta? Iată care sunt activitățile pe care le puteți face

vineri, 8 octombrie 2021

Dacă urmează să petreci câteva zile la Curtea de Argeș, atunci profită de acestea astfel încât să cunoști zona și să aduni experiențe cât mai plăcute. Pentru asta ai o mulțime de variante la dispoziție, în special pe durata toamnei. Acest anotimp aduce multe transformări, schimbări de culoare, festivaluri și peisaje inedite ideale pentru plimbări. Așa că, zilele de toamnă pot fi mai mult decât potrivite pentru o vacanță reușită cu familia ta. 

Iată care sunt activitățile pe care le puteți face împreună la Curtea de Argeș, profitând la maxim de tot ceea ce aveți la dispoziție

 

 • O plimbare în pădure

 

O ieșire în natură, poate reprezenta una dintre activitățile preferate ale familiei tale. Aceasta este o ocazie perfectă de a observa îndeaproape frumusețea anotimpului. Frunzele arămii răspândite în orice direcție te-ai uita, aerul proaspăt, copacii impunători creează mediul de care ai nevoie pentru o plimbare care te încarcă de energie și pozitivism. Totodată puteți face poze cu frunzele pe care le aruncați în aer, iar copiilor le va plăcea la maxim să se joace, să alerge și mai ales, să sară în grămezile de frunze. 

 • Un picnic 

Un picnic în aer liber oricând poate fi o idee bună, inclusiv toamna. Dacă iubești provocările, nu mai sta pe gânduri! Poți lua pături cu tine pentru a vă înfășura și să adăugați în coșul de picnic recipiente cu supă caldă. Dacă vrei să-i faci o surpriză și o mare bucurie copilului, ia cu tine și câteva prăjituri. Le poți alege pe cele de la Mayore.ro, o cofetărie în Curtea de Argeș, care îți pune la dispoziție o varietate de sortimente. Chiar dacă nu este la fel de cald ca vara, să mănânci afară, în natură, la temperaturi nu foarte ridicate poate fi o activitate specială, diferită și o adevărată provocare.

 

 • Vizite ale obiectivelor turistice

 

Istoria și legendele locului cu siguranță te vor fascina. Îți poți rezerva o zi doar pentru vizite și noi descoperiri. Printre acestea, trebuie să iei în considerare Mănăstirea Curtea de Argeș care este asociată cu legenda Meșterului Manole. Pe lângă aceasta poți vizita și fântâna meșterului Manole, localizată în imediata apropriere a Mănăstirii. 

Totodată Curtea Domnească face parte dintre principalele atracții turistice pe care ar trebui să le incluzi pe lista ta. Aici mai pot fi observate doar ruine, mai exact câteva ziduri ale pivnițelor celor două locuințe care au aparținut lui Neagoe Basarab și lui Basarab I. Dacă îți mai rămâne timp suficient poți trece și pe la Casa Norocea care a aparținut pictorului și restauratorului D. I. Norocea, la Biserica Olari sau la Sân Nicoara.  

În concluzie, odată ce vei ajunge în Curtea de Argeș, vei putea să umpli fiecare zi cu activități diverse: distractive, educative sau relaxante. Orașul îți va pune la dispoziție o varietate de atracții turistice pe care le poți vizita, iar plimbările în aer liber pot fi fascinante, luând în considerare peisajul mirific de toamnă. Valorifică la maxim timpul pe care îl vei petrece aici și descoperă specificul zonei, caracterizată de o încărcătură istorică însemnată. 

Sursa foto: Pexels.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe