PENIBIL: Valceanul Romulus Bulacu, numit în urmă cu șase luni la șefia Inspectoratului de Stat în Construcţii, revocat din funcție de Florin Cîțu dupa ce a pierdut definitiv procesul de incompatibilitate

vineri, 29 octombrie 2021

Premierul interimar Florin Cîțu a numit un nou inspector general, cu rang de secretar de stat, la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial. La șefia ISC a fost numit Paul Racoviţă, cel care a deținut această funcție până în urmă cu șase luni, când a fost înlocuit de Cîțu cu Romulus Bulacu. Acesta din urmă a fost revocat miercuri, conform unei alte decizii apărute în Monitorul Oficial - informeaza hotnews.ro

În Monitorul Oficial au fost publicate miercuri doua decizii ale prim-ministrului - una privind revocarea lui Romulus Bulacu din funcția de inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcții, iar alta privind numirea lui Paul Racoviță în aceeași funcție.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romulus Bulacu se revocă din funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcții — I.S.C”.
 

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Paul Racoviță se numește în funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcții — I.S.C”, se arată în deciziile apărute Monitorul Oficial.

Romulus Bulacu fusese numit la șefia ISC în luna aprilie a acestui an, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu. Bulacu îl înlocuia astfel pe Paul Racoviţă, revocat din funcţie de premier.

Romulus Bulacu a pierdut definitiv procesul de incompatibilitate

Romulus Bulacu a fost senator PNL de Vâlcea în legislatura precedentă.

În decembrie 2019, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație şi Justiţie (ÎCCJ), Bulacu pierdea procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care, în aprilie 2016, l-a declarat incompatibil cu funcţia de consilier judeţean deţinută între anii 2012 şi 2016.

Mai exact, în 2016, ANI a constatat că Romulus Bulacu a încălcat legea pentru că, în perioada în care a fost consilier judeţean, firmele la care era asociat au încheiat contracte comerciale cu unităţi din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Verdictul ANI a venit în perioada în care acesta deţinea funcţia de consilier judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte al CJ Vâlcea.

În urma deciziei instanței, Agenția Națională de Integritate a transmis Senatului, pe 7 februarie 2020, o solicitare de încetare a mandatului senatorului PNL Romulus Bulacu.

Bulacu a formulat însă o contestaţie în anulare împotriva deciziei ÎCCJ, contestaţie admisă de instanță în noiembrie 2020, astfel că recursul în acest caz s-a rejudecat la Înalta Curte.

Dar, luna aceasta, Romulus Bulacu a pierdut definitiv procesul cu ANI. Potrivit ziarului Indiscret, pe data de 13 octombrie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată contestația în anulare a lui Romulus Bulacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe