Organizarea produselor cosmetice–5 ponturi

marți, 26 octombrie 2021

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/set-of-skin-care-products-in-contemporary-bathroom-4239013/

Orice persoană preocupată de îngrijirea personală știe cât de multe produse cosmetice se adună, în timp, în baie sau în dressing. Și mai știe și că multe dintre aceste produse au nevoie de condiții speciale de păstrare și depozitare, pentru a-și păstra calitățile cât mai mult timp. Dacă și tu ești una dintre aceste persoane, e clar că se ridică două întrebări: Cu atâtea produse cosmetice noi care apar în orice moment, cum faci să le ai mereu la îndemână? Și, mai ales, cum faci să fie organizate cât mai eficient? Iată, în acest sens, cinci sfaturi de care să ții cont.

  1. În baie, folosește spațiul pe înălțime

În baie, cea mai simplă soluție pentru organizarea și păstrarea produselor cosmetice este să le amplasezi pe suporturi speciale. În acest fel, te vei asigura că baia este întotdeauna curată și organizată, fără haos, iar tu ai la îndemână toate produsele ce țin de ritualul de îngrijire zilnică.

Într-o baie mai mică în special, unde spațiul este mai restrâns, poți amplasa organizatoare verticale, compartimentate pe înălțime, pe care să păstrezi diverse obiecte pe care le folosești aici: șamponul, gelurile de duș, loțiunile sau cremele de corp. Aceste variante de organizare au diferite configurații și forme, iar aici poți păstra cu ușurință produsele folosite constant. 

Poți apela, în acest sens, la etajere și polițe pentru baie sau la diverse variante de rafturi suspendate. Practice și funcționale, cu construcție simplă, acestea permit amplasarea obiectelor folosite frecvent și asigură o organizare eficientă. Multe dintre aceste rafturi și etajere permit amplasarea lor direct pe bara de duș, fără a fi necesar să mai dai găuri în perete. Mai mult, unele dintre acestea sunt prevăzute cu rafturi telescopice, ideale pentru că permit rotirea și folosirea eficientă.

2. Apelează la cutii sau coșuri de depozitare 

Pentru alte obiecte necesare în baie sau în dressing, acolo unde păstrezi produsele cosmetice, de exemplu, prosoape, perii de duș sau bureții pentru spălat, nu ezita să apelezi la diverse coșuri sau cutii de depozitare. Pe acestea le găsești în diferite variante, de la cele din plastic, lemn, bambus la cele din materiale textile, în diverse mărimi sau culori potrivite interiorului și necesităților tale. 

Cutiile și suporturile din bambus sau textile, în mod special, conferă un aspect elegant în orice încăpere în care sunt amplasate.

3. Achiziționează un organizator care are compartimentare specială pentru produsele de machiaj 

Pentru produsele de machiaj folosește neapărat o cutie specială, de tip compactor. Aceasta este sub forma unui dulăpior care are compartimentare specială, mai exact rafturi separate, de înălțime mică, în interior. Aici vei putea păstra cu ușurință, pe categorii, produsele tale preferate de machiaj sau alte cosmetice de mici dimensiuni. 

În acest fel ai acces rapid la fiecare dintre produsele pe care le dorești la un moment dat: de machiaj, de întreținere sau de demachiere. Poți amplasa acest organizator fie în baie, fie în dormitor sau dressing, în funcție de locul în care acorzi cel mai mult timp ritualului tău preferat de machiaj și de îngrijire a tenului. 

4. Păstrează șervețelele demachiante într-un suport special 

Un suport special, cilindric, din sticlă sau plastic transparent, este un accesoriu nu doar util, ci și foarte elegant în încăperea unde obișnuiești să te demachiezi. De obicei, acestea sunt de înălțime suficient de mare pentru a permite depozitarea a 100 de demachiante. Păstrate în acest fel, padurile demachiante au avantajul că nu se vor umezi sau umple de praf, datorită capacului protector și elegant.

Poți folosi însă suportul cilindric special și pentru a păstra alte articole înalte, cum sunt, de exemplu, pensulele de machiaj, cremele de față sau de ochi sub formă de stilou, fondul de ten, un parfum cu atomizor sau chiar....periuța de dinți. 

5. Folosește un etui special pentru pensule

Dacă ești o împătimită a machiajului, sigur ai numeroase pensule cu utilități diverse, pe care le folosești pentru a-ți pune în valoare acest talent special. În acest caz, probabil ți-ai achiziționat deja un etui special pentru aceste accesorii.

Dacă nu, află că un etui sau un suport special pentru pensulele de machiaj este folositor nu doar pentru depozitare și organizare, ci și pentru transportul lor oriunde te-ai deplasa, deoarece ele se pot ambala într-o formă compactă și practică. Un suport special de acest fel permite depozitarea a trei până la 25 de pensule, uneori, chiar mai mult. Nu ezita, deci, să achiziționezi un astfel de organizator eficient pentru aceste produse de care ai nevoie.

Ține cont de aceste recomandări de organizare și depozitare, pentru a păstra produsele cosmetice preferate din baie sau dressing. Vei avea un spațiu în care domnește ordinea și curățenia, iar tu vei putea deveni, la rândul tău, o persoană din ce în ce mai organizată!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe