|marți, noiembrie 29, 2022
 • Follow Us!

Nou RECORD de vaccinari intr-o singura zi la Valcea: 3.305 de persoane 

vaccinare00-1068x668

În cadrul campaniei  de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 118.275 de persoane.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate ( la doza nr. 1, doza nr. 2  cât și la doza nr. 3) este de 210.712, dintre care 167.278  sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech,   4.939 sunt doze de vaccin Moderna, 11.621  sunt doze de vaccin AstraZeneca și 26.874  sunt doze de vaccin Janssen.

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 118.275

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 80.177

Numar persoane vaccinate cu doza nr. 3: 12.260

În cursul zilei de 26.10.2021  au fost vaccinate 3.305  persoane:

– 2.458   persoane (doza nr. 1)

–  153    persoane (doza nr. 2)

–  694    persoane ( doza nr. 3)

Din cele 2.458  doze administrate pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1 s-au utilizat:

–   1.390   doze vaccin Pfizer BioNTech

–   1.061   doze vaccin Janssen

–      7       doze  vaccin Moderna

 

Pentru efectuarea celor 153   doze de vaccin (doza nr. 2) s-au utilizat:

–   153   doze vaccin Pfizer BioNTech

Pentru efectuarea celor  694  persoane doze de vaccin ( doza nr. 3) s-au utilizat:

 • 686  doze vaccin Pfizer BioNTech
 •   8    doze vaccin Moderna

 

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare din data 26 octombrie  este următoarea:

 • Centrul de vaccinare din orasul Balcesti: 168 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Preda Buzescu” Berbești: 78 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 627 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 415 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani: 244 doze
 • Spital Orasenesc Brezoi : 120 doze
 • Sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu: 198 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Călimănești: 102 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 168 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Mihăești, sat Buleta: 78 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Orlesti: 78 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Sutesti: 124 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Teoretic Lădești: 66 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ George Tarnea” Babeni: 42 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm Vâlcea : 308 doze

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea metioneaza ca incepand cu  data de  28 septembrie in centrele de vaccinare anti COVID-19  a inceput   administrarea dozei 3 de vaccin împotriva COVID -19 în județ. Aceasta se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager (Pfizer sau Moderna), indiferent de tipul de vaccin care s-a utilizat pentru imunizarea initială.

 

Pentru vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane care solicita administrarea dozelor de vaccin anti  COVID-19,  programul de lucru in centrele comunitare este cuprins in intervalul de timp 8- 20, exceptie facand centrul de vaccinare din localitatea Ladesti care isi reia activitatea incepand cu data de 4.10.2021.

Astfel, pot fi vaccinate cu această doză toate persoanele care au mai mult de șașe luni de la efectuarea schemei de vaccinare inițiale.

Facem precizarea că, la momentul actual, nu este necesară administrarea acestei doze de vaccin în cazul persoanelor care s-au imunizat cu vaccinul Johnson&Johnson, acestea având mai puțin de șase luni de la vaccinare.

Doza 3 de vaccin este recomandată în primul rând persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe ( cei peste 65 de ani, cu boli cronice, persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare), precum și persoanelor cu risc mare de expunere (personal medico-social și din învățământ).

Accesul la vaccinare este permis și persoanelor vaccinate care au trecut prin boală, condiția fiind să aibă însă mai mult șase luni de la efectuarea schemei inițiale de vaccinare.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3), se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile de la DSP Vâlcea.

Mai multe informații despre doza 3 de vaccine gășiți pe plaforma națională de vaccinare: https://vaccinare-covid.gov.ro/incepe-administrarea…/.

De asemenea, vă informăm că, începând cu data de 7 mai 2021, a fost demarată în județ și campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producătorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează atât în cadrul cabinetelor medicilor de familie care și-au exprimat dorința de a vaccina cu vaccin anti COVID-19, cât și în centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm Vâlcea.

Lista medicilor de familie din județ care vaccinează cu vaccin Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea: www.aspjvalcea.ro.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

Leave a Response